Sprijin terapeutic online pentru persoanele care suferă de scleroză multiplă

marți, 13 iunie 2023, 22:40
2 MIN
 Sprijin terapeutic online pentru persoanele care suferă de scleroză multiplă

Persoanele care suferă de scleroză multiplă au şansa de a discuta cu alte persoane afectate de această maladie în cadrul uneor webinarii live organizate, începând cu 13 iunie, de către Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune. Într-un comunicat remis presei aceştia au precizat că au demarat acest proiect ca o campanie de informare şi intervenţie psihologică pentru pacienţi şi aparţinători, sub denumirea „Conexiunea cu sine”, în contextul în care încrederea în sine a persoanelor diagnosticate este pusă la încercare odată cu apariţia simptomelor, a afectării fizice şi a pierderii treptate a independenţei.

„Campania se desfăşoară în perioada 13 iunie – 15 octombrie şi, pe lângă şedinţele de consiliere psihologică, aduce informaţii despre managementul sclerozei multiple prin organizarea de webinarii live despre scleroza multiplă şi sănătatea mintală, dar şi materiale informative pentru pacienţi şi aparţinători: tutorial video educativ cu exerciţii de relaxare şi auto-conectare, infografic cu sfaturi pentru pacienţi, comunicare prin influenceri, video-uri pentru Tik Tok despre scleroza multiplă şi sănătatea mintală”, au precizat organizatorii.

Astfel, persoanele care sunt afectate de această boală vor fi ajutate prin modalităţi şi tehnici de gestionare a stărilor emoţionale în grupuri de suport terapeutic susţinut de psihologul Yolanda Creţescu.

„Pierderea sănătăţii nu trebuie să fie un motiv de izolare, ci ne arată că avem nevoie unii de ceilalţi mai mult decât oricând. Persoanele afectate de scleroza multiplă nu trebuie să aibă în jurul lor bariere sociale, să se simtă singure şi izolate”, a declarat Rozalina Lăpădatu, preşedinte al APAA.

Grupul de suport pentru persoanele diagnosticate cu scleroză multiplă va avea 10 întâlniri începând cu 10 iulie, iar şedinţele se vor desfăşura on-line într-un grup de maximum 30 de persoane în fiecare luni între 18.00 şi 20.00. Grupul de suport pentru aparţinătorii persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă va avea trei întâlniri în luna septembrie, tot online, într-un grup de maximum 30 de persoane, în fiecare luni între 16.00 şi 18.00. Perioada de înscriere este între 12 iunie şi 10 iulie, pe site-ul deprehub.ro/event/ms. 

Comentarii