SRI va școli cinci băieți cu ochi albaștri la Universitatea Tehnică Iași

miercuri, 02 februarie 2022, 02:57
3 MIN
 SRI va școli cinci băieți cu ochi albaștri la Universitatea Tehnică Iași

SRI are nevoie de specialişti în Telecomunicaţii, Electronică sau Calculatoare. În timpul facultăţii, ei vor avea statut de student militar şi vor intra şi în evidenţele Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) va putea pregăti în următorul an universitar un număr de cinci studenţi care vor lucra apoi pentru Serviciul Român de Informaţii. Practic, tinerii cu vârsta de până în 23 de ani au posibilitatea ca luna aceasta să îşi depună CV-ul la adresa hr.tehnic@sri.ro (cu titlul Licenţă TUIASI-SRI Nume şi prenume) şi cu precizarea, în corpul e-mailului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI. Ulterior, canidaţii trebuie să susţină interviuri de selecţie, o evaluare psihologică preliminară, o evaluare psihologică complexă, dar şi examinare medicală.

Candidaţii care au primit acceptul de la Serviciul Român de Informaţii vor participa ulterior şi la admiterea de la una dintre cele două facultăţi care au locuri disponibile pentru SRI, pentru anul universitar viitor fiind scoase la concurs, în cadrul programului, 3 locuri la Tehnologii şi sisteme de telecomunicaţii şi un loc la Electronică aplicată din cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, iar la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, specializarea Calculatoare, este disponibil un singur loc. Cei care candidează pentru aceste locuri, dar nu ocupă unul dintre cele 5 scoase la concurs de SRI rămân în cursa pentru locurile „normale” de la aceste facultăţi. 

„Acest acord este, fără îndoială, o măsură a prestigiului, a imaginii pe care o are Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi la nivel naţional, este o confirmare a calităţii actului didactic din instituţia noastră. Acest proces de colaborare a SRI-ului cu universităţile civile a demarat acum doi ani, cu câteva universităţi din Bucureşti, iar acum procesul s-a extins şi în ţară, în primul rând la marile universităţi tehnice”, a explicat Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică şi asigurarea calităţii în cadrul TUIASI.

Pe lângă parcurgerea probelor susţinute de către SRI, candidaţii trebuie să ia şi concursul de admitere de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, dar şi să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România, până în 23 de ani, mediile anuale la purtare să fie minimum 8 şi să obţină minimum 7 la bacalaureat, dar şi să nu fi repetat niciun an de studiu în timpul liceului, să nu aibă cazier, să nu fie parte a partidelor politice, să nu facă parte din organizaţii aflate în afara legii sau să fie la conducerea sau administrarea unei societăţii comerciale.

Candidaţii acceptaţi sunt de acord să li se răstrângă drepturi şi libertăţi aşa cum e prevăzut în reglementările statutului de cadru militar, acceptă verificările de securitate, iar la finalul studiilor de la TUIASI acceptă să fie încadraţi ca ofiţeri SRI şi au disponibilitatea de a fi repartizaţi oriunde în ţară pe o perioadă de cel puţin 10 ani.

Pe durata studiilor universitare de licenţă, candidaţii declaraţi „Admis” pe locurile alocate Serviciului Român de Informaţii vor fi înmatriculaţi la TUIASI şi luaţi în evidenţă de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu statut de student militar. Pe perioada deţinerii statutului de student militar, Academia Naţională de Informaţii asigură pregătirea militară şi acordă drepturile de personal aferente acestui statut. 

Comentarii