Start ratat şi în Copou

luni, 09 august 2021, 01:43
4 MIN
 Start ratat şi în Copou

Politehnica Iaşi – Concordia Chiajna 0-1 (0-0), în etapa a II-a a Ligii a II-a de fotbal (foto: Adrian CUBA//Agerpres)

 

Poli; L. Popescu – Onea (’68 – Stoenac), Cană, Plămadă, Al. Stan – Puşcaş, Okan (’57 – Istrate) – Serediuc, Fr. Cristea, Pelivan (’46 – Pop) – Camara. Antrenor: Costel Enache.

Concordia: Silveanu – Borţa, Palmeş, Marc, Alexe – Codrea (’68 – Anghelina), Biceanu – Duşmanu, N. Popescu (’78 – V. Lazăr), Ad. Voicu (’86 – Llullaku) –Hamza (’46 – V. Balint). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonaşe galbene: Pop (’74), Istrate (’87) – Codrea (’63), Marc (’84), Anghelina (‘90^1).

Arbitri: Vladimir Nagy; George Suciu, Csaba Antal.

 

0-1, min. 48: nestrunit de Onea, prins avansat iniţial, apoi indecis în careu, Voicu a înscris cu un şut de la circa 11 metri, uşor lateral stânga.

 

După ce a cedat la Ploieşti în prima rundă a ediţiei 2021-2022 a Ligii a II-a, Politehnica Iaşi a pierdut şi primul meci din campionat disputat pe teren propriu. Sâmbătă dimineaţă, Poli a fost învinsă în Copou de Concordia Chiajna, o echipă net superioară la multe capitole esenţiale: financiar, lot, organizare, infrastructură etc.

Partida a avut două reprize distincte. Prima, cu un ritm destul de bun, a fost echilibrată, chiar cu un uşor plus pentru gazde. După ce Voicu a trăznit tranversala în minutul 14, Camara a avut două oportunităţi de a marca: în minutul 20, Silveanu a parat, iar peste nouă minute a deviat lovitura de cap a ieşeanului, de la 6 metri, în bara transversală.

Golul marcat imediat după odihnă de Voicu a rupt partida. Poli şi-a pierdut busola şi, în ciuda schimbărilor ofensive (de efectiv şi sistem) făcute de Enache, nu a fost în stare decât să tragă un singur şut, aiurea, până spre final. Oaspeţii au profitat şi au avut şase încercări, doar cea a lui Llullaku (’87) fiind periculoasă. Iaşi s-a trezit abia în prelungiri, când portarul Concordiei a parat nu mai puţin de trei şuturi trimise într-un minut de Istrate, Serediuc şi Puşcaş, gazdele irosind astfel posibilitatea unei egalări miraculoase.

Astfel, Concordia, fără să strălucească, s-a impus în faţa unei echipe care are în continuare mult de muncă pentru a depăşi problemele consistente cu care a pornit la drum după retrogradarea din vară.

 

Chirica, luat la ţintă de ultraşi

 

^ După un an şi cinci luni în care spectatorii nu au avut voie să asiste la partidele din Copou, circa 500 de fani au venit la meci, intrarea fiind liberă. Ultima dispută în care suporterii au avut voie pe “Emil Alexandrescu” a fost Poli – Dinamo, în Liga I, când ieşenii s-au impus cu 1-0 graţie reuşitei lui Andrei Cristea. ^ Lovitura de start a meciului a fost dată de judoka Vlăduţ Simionescu, sportivul legitimat la CS Politehnica Iaşi întorcându-se recent de la JO Tokyo 2020-. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost Axinte, Mihalache, Iuraşcu, Aftanache, Corobuţă şi Zaharia. ^ Sosit la pauză la meci, primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost contestat dur de ultraşi. Aceştia au afişat şi un banner prin care îşi exprimau nemulţumirea că de ani buni “politicul dictează” la Poli, care suferă. ^ La meci a fost prezent şi managerul de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Cornel Şfaiţer, care a ajutat des Iaşul în ultima perioadă. ^ Fost jucător la Poli, Llullaku a intrat pe final la Concordia. Rezerve la oaspeţi au fost şi alte nume cunoscute, între care foştii dinamovişti Vali Lazăr şi V. Balint sau fostul rapidist B. Manole. Un alt jucător cunoscut, Gabi Deac, a fost accidentat. Din motive medicale, de la gazde au lipsit Târşa şi Deretti. ^ Următorul meci al Politehnicii va avea loc joi, de la ora 18:30, la Mediaş, cu FC Hermannstadt.Rezultate din etapa a II-a: Unirea Constanţa – FC Hermannstadt 0-2; Ripensia Timişoara – Unirea Dej 0-0; Unirea Slobozia – Comunal Şelimbăr 2-0; Dacia Brăila – FC Braşov 0-0; Metaloglobus – Petrolul 1-0. Mai sunt de disputat meciurile: Csikszereda – Astra Giurgiu (astăzi), Dunărea Călăraşi – Poli Timişoara (marţi) , Viitorul Târgu Jiu -Steaua (miercuri),

 

Declaraţiile tehnicienilor

 

Costel Enache: “Am întâlnit o echipă pragmatică, matură, bine aşezată în teren, cu relaţii bune de joc. Am încercat să ţinem echilibrul printr-o defensivă bună, contraatacuri, atacuri rapide şi faze fixe. Din păcate, la fel ca la Ploieşti, a apărut o greşeală şi am luat gol. Am ajuns greu la finzaliare, ne-am creat puţine ocazii, apoi am suferit din punct de vedere fizic. Nu reuşim doar prin spirit să anulăm decalajele care ne separă de echipele puternice. Vreau mai multă responsabilitate, mai multă concentrare”.

Claudiu Niculescu: “Un meci greu, cu un adversar cu un antrenor bun, aşezată bine în teren, care n-a arătat rău la Ploieşti. Noi am făcut ce trebuie şi am obţinut o victorie meritată dacă luăm în calcul şi alte ocazii. Cred că am avut şi un alt gol şi un penalty, pe final. Avem toate condiţiile pentru promovare, o bază extraordinară, jucători cu banii la zi, un lot cu multe soluţii, la care pot aplica principiul rotaţiei”.

Comentarii