De Sănătate

Punem punctul pe știi

Statele Unite aprobă un tratament cu anticorpi împotriva Ebola

joi, 15 octombrie 2020, 14:38
2 MIN
 Statele Unite aprobă un tratament cu anticorpi împotriva Ebola

Statele Unite au aprobat miercuri un tratament cu anticorpi de sinteză împotriva Ebola, dezvoltat de compania de biotehnologie Regeneron şi care a demonstrat reducerea semnificativă a ratei de deces a pacienţilor, relatează AFP.

Tratamentul foloseşte aceeaşi tehnologie utilizată pentru a dezvolta un tratament experimental împotriva COVID, care i-a fost administrat preşedintelui american Donald Trump după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Tratamentul împotriva Ebola a fost aprobat de Agenţia pentru Medicamente a SUA (FDA), despre care Stephen Hahn, şeful FDA, a declarat că reprezintă dovada angajamentului său "de a răspunde ameninţărilor la adresa sănătăţii – atât în ţară, cât şi în străinătate".

Numit Inmazeb, tratamentul se administrează intravenos şi conţine un cocktail de anticorpi monoclonali. Aceşti anticorpi fabricaţi în laborator, atunci când sunt injectaţi în corpul unui pacient, se agaţă de virus pentru a-l neutraliza, aşa cum ar trebui să facă sistemul imunitar.

Studiile clinice au fost realizate pe 382 de persoane, dintre care jumătate au fost trataţi cu Inmazeb, iar cealaltă jumătate au primit un alt medicament.

Dintre cei trataţi cu Inmazeb, 33,8% au murit după 28 de zile, comparativ cu 51% dintre cei 153 de pacienţi din celălalt grup.

Studiul a fost realizat în Republica Democrată Congo în 2018, iar rezultatele au fost publicate în New England Journal of Medicine în 2019.

Cele mai frecvente efecte secundare au fost febra, frisoanele şi un ritm cardiac şi respiraţie accelerate – însă acestea sunt şi simptome ale infecţiei cu virusul Ebola.

FDA a precizat că pacienţii care primesc Inmazeb ar trebui să evite vaccinarea împotriva Ebola în acelaşi timp, deoarece tratamentul poate reduce eficacitatea vaccinului. AGERPRES

 

Comentarii