Ștefan Bănică jr. va închide Sărbătorile Iașului. Artificii, târguri, ceaiuri, spectacole

sâmbătă, 05 octombrie 2019, 01:59
2 MIN
 Ștefan Bănică jr. va închide Sărbătorile Iașului. Artificii, târguri, ceaiuri, spectacole

Primarul a anunţat ieri ultimele detalii. Zilele Iaşului încep luni

Sărbătorile Iaşului din acest an se vor desfăşura sub semnul solidarităţii, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferinţă de presă, în care a detaliat măsurile şi programul evenimentelor din perioada 7-15 octombrie. Bugetul celei de-a XXVIII-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului se ridică la 910.000 de lei. Târgul de Toamnă se va ţine pe tot bd. Ştefan cel Mare, Parcul de Distracţii va fi la Ştrand, iar Sărbătoarea Vinului şi Târgul de Blănuri vor rămâne la Hala Centrală şi str. C. Negri. Mai multe evenimente culturale vor avea loc pe strada Lăpuşneanu.
 
Tradiţionalul concert va avea loc marţi, 15 octombrie, de la ora 18, fiind susţinut de Ştefan Bănică jr., Golden Gang (Alex Velea, Lino Golden, Mario Fresh, Rashid), Pasărea Rock, Ioana Ignat, Mircea Eremia şi alţi artişti. Spectacolul prezentat de Dan Negru, George Zafiu şi Mădălina Balan se va încheia în jurul orei 22 cu un foc de artificii.
 
Pentru pelerini vor fi alocate de-a lungul traseului 35.000 de porţii de ceai. Procesiunea cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva va începe vineri dimineaţă la ora 6.30, iar a doua zi, 12 octombrie, între orele 19.00 – 20.30 va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor“.
 
Spectacole folclorice „Sărbătoare în cartierul tău“ se vor ţine în Tătăraşi, pe Esplanada Oancea (vineri, de la ora 17), în Alexandru cel Bun, în Piaţa Voievozilor (sâmbăta viitoare, de la ora 17), şi pe Esplanada Nicolina (duminică, 13 octombrie). Aşa cum am mai relatat, mai multe străzi vor fi închise circulaţiei.
 
În funcţie de necesităţi, începând de vineri, 11 octombrie, se va restricţiona traficul pe Splai Bahlui Mal Drept (între Şos. Naţională şi Podul Cantemir) şi pe Splai Bahlui Mal Stâng (între str. Gh. Ghibănescu şi Podul de Piatră) pentru parcarea autocarelor cu pelerini. Cu o zi înainte, se va interzice parcarea altor autovehicule în zona respectivă. Tot de vineri, va fi închis traficul auto pe străzile Col. Langa, G. M. Cantacuzino, Iordachi Lozonschi (Cloşca), Sf. Petru Movilă, stra­dela Uzinei, Morilor, Alexandru Ipsilanti, Sf. Andrei pentru traseul pelerinilor. De asemenea, străzile Anastasie Panu şi Palat vor fi închise cca 200 de metri de o parte şi de alta a scenei, marţi, 15 octombrie, începând de la amiază.

Comentarii