Studiu: mai mult de jumătate din români alocă pentru cadourile de Crăciun între 50 şi 200 de euro

joi, 14 decembrie 2023, 19:11
1 MIN
 Studiu: mai mult de jumătate din români alocă pentru cadourile de Crăciun între 50 şi 200 de euro

Mai mult de jumătate dintre români ar aloca pentru cadourile de Crăciun între 50 şi 200 de euro, asta reprezentând un buget mai mic decât în 2022, potrivit unui studiu realizat de o aplicaţie financiară.
 

Studiul mai arată, potrivit Agerpres, că 28% dintre respondenţi au un buget de cadouri cuprins între 100-200 de euro, iar 27% chiar mai puţin – 50-100 de euro.

Conform cercetării, problema cea mai mare cu un cadou apare atunci când, în ciuda preţului mare, acesta nu e pe placul destinatarului. În cadrul sondajului, 5% dintre respondenţii români au recunoscut că returnează darurile pe care le primesc dacă sunt nepotrivite.

Potrivit studiului, dacă de Crăciun s-ar împlini şi dorinţele legate de bani, românii ar pune pe primele două poziţii pe lista către Moşul: o mărire de salariu (24%) şi dobândirea de cunoştinţe despre cum să-şi sporească resursele financiare (24%).

Aproximativ 48% dintre românii chestionaţi cred că în zilele noastre luxul înseamnă să ai suficiente resurse pentru a călători oriunde îţi doreşti, pe tot parcursul anului, menționează aceeași sursă.

Pentru 40% dintre români, timpul în sine este un lux, iar a avea mai mult timp pentru cei dragi şi pentru propriile pasiuni este pe locul al doilea între asocierile făcute de respondenţi cu ideea de lux. Abia pe locul al treilea se află bunurile personale valoroase, cum ar fi proprietăţile imobiliare, maşinile scumpe sau bărcile (32%).

Comentarii