SUA își închid ambasada de la Kiev. Ce se întâmplă cu personalul diplomatic

luni, 14 februarie 2022, 23:13
1 MIN
 SUA își închid ambasada de la Kiev. Ce se întâmplă cu personalul diplomatic

Washingtonul închide Ambasada SUA la Kiev și „mută temporar” numărul mic de cadre diplomatice rămase în țară la Liov, un oraș din vestul Ucrainei, „din cauza accelerării dramatice a mobilizării forțelor ruse", a anunțat luni, 14 februarie, șeful diplomației americane Antony Blinken.

"Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv – siguranța personalului nostru – și îi îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara", a afirmat Blinken într-un comunicat.

"Aceste precauții nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru față de Ucraina. Angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit", a subliniat oficialul american. "De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluție diplomatică și rămânem în discuții cu guvernul rus în urma discuției telefonice a președintelui Biden cu președintele Putin și a discuției mele cu ministrul de externe Lavrov”.

"Calea către diplomație rămâne disponibilă dacă Rusia alege să discute cu bună-credință. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem personalul la Ambasadă de îndată ce condițiile o vor permite", a adăugat Blinken.

Aflați amănunte de pe ziare.com.

Comentarii