Succes just, obţinut cu emoţii

miercuri, 29 septembrie 2021, 01:43
5 MIN
 Succes just, obţinut cu emoţii

 

Dunărea Călăraşi – Politehnica Iaşi 2-3 (2-1), în etapa a VIII-a a Ligii a II-a de fotbal (foto: www.liga2prosport.ro)

 

Dunărea: A. Popa – Filip, Leca, B. Matei (’56 – Vultur),Sălceanu – Avram, Boiangiu – Moise (’76 – Seymour), Calu (’56 – Al. Popescu), A. Stoica – Nica. Antrenor: Marius Milea.

Poli: L. Popescu – Onea, Cană, Plămadă, Serediuc (’87 – Istrate) – Okan – Mărieş (’87 – Aftanache), Deretti (’81 – Chiorean), Fr. Cristea, Pelivan (’87- Iuraşcu) – Camara (‘90^4-Târşa). Antrenor: Costel Enache.

Cartonaşe galbene: Boiangiu (’33), Nica (’84), Filip (’90) – Okan (’64).

Arbitri: Eduard Ioniţă; Ionuţ Neacşu, Roxana Ivanov.

 

0-1, min. 34: Matei a sărit mai bine decât Okan după un corner de pe stânga, însă a trimis balonul cu capul în proprie poartă, din careul mic; 1-1, min. 36: Filip a centrat de pe dreapta, Nica a preluat larg de lângă Cană, mingea a ajuns la Moise, la care Plămadă s-a uitat, iar jucătorul gazdelor a înscris cu un şut din careu; 2-1, min. 42: Pelivan a ezitat pe stânga, Filip a pasat în careu, Boiangiu a preluat şi a şutat de la 14 metri, dintr-o zonă în care se aflau Cană şi Deretti; 2-2, min. 54: Mărieş a primit o pasă de la Camara, a întors de la 11 metri la marginea caerului mare, iar Okan a înscris cu un şut de la 16 metri, pe centru; 2-3, min. 89: Camara, cu o lovitură de cap de la 7 metri, după un corner de pe stânga executat de Fr. Cristea.

Absenţa a cinci fotbalişti care au evoluat la mijlocul terenului în acest sezon, experimentaţii Mihalache, Stan, Puşcaş şi Stoenac şi tânărul Pop, s-a simţit din plin în startul disputei cu o echipă care nu a realizat niciun succes în acest sezon. Cu o linie mediană formată din trei jucători sub 20 de ani şi abia recuperatul Deretti, care a lipsit o lună, ieşenii s-au chinuit să construiască, astfel că primele ocazii s-au ivit abia în a doua jumătate a primul act. Ce-i drept, şi când au apărut, acestea au fost uriaşe, Plămadă (’25) şi Camara (’28) fiind în poziţii ideale, singuri-singurei, în careul mic al gazdelor. Ce nu au reuşit, inexplicabil, cei doi, deschiderea scorului, a “reuşit” coechipierul lui Popa, Matei, care a înscris în proprie poartă în minutul 34. Politehnica nu a avut înţelepciunea de a linişti jocul, astfel că gazdele au întors rapid rezultatul, Moise (’36) şi Boiangiu (’42) profitând de gafele incredibile apărute în defensiva oaspeţilor.

Iaşi a avut reacţie imediat după pauză: Fr. Cristea (’52) a irosit o altă oportunitate mare de a înscrie, iar Okan a egalat peste două minute. Lipsa de putere a crudului “motor” ieşean s-a simţit însă din plin apoi, trupa lui Enache nemarieuşind să expedieze până spre final decât un şut, prin Onea (’69). Drept urmare, singura fază importantă de după 2-2 a fost mult timp cea din minutul 73, când Popescu a blocat şutul lui Nica. Aiuritor, Eduard Ioniţă a acordat penalty după acel moment, decizia fiind însă anulată după sfaturile inspirate date de asistentul Neacşu.

Oaspeţii au reuşit să se impună până la urmă, just după aspectul meciului, graţie unui final foarte bun. După ce Plămadă (’85) a ratat o nouă lovitură de cap din poziţie ideală, a ieşit la rampă Camara. A. Popa a blocat şutul atacantului ieşean, care scăpase singur în minutul 88, însă nu a mai avut ce să facă peste un minut, la o lovitură de cap a vârfului din Guineea.

Dărunidu-se până la final, Politehnica a obţinut astfel trei puncte importante şi a urcat în prima jumătate a clasamentului, la o distanţă uşor liniştitoare de locurile cu emoţii, din subsol

 

S-a încheiat pelerinajul

^ Cum gazdele au evoluat în echipament complet albastru, Poli a apelat la echipamentul de rezervă, portocaliu – negru. ^ Okan a înscris aseară primul său gol la seniori ^ Abia sosit în Copou, Paul Chiorean, fost la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a debutat la Politehnica. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Brânză, Asăvoaei, Corobuţă şi Al. Zaharia. ^ Poli a plecat imediat după meci spre casă, azi urmând a fi încheiat turul de forţă de peste 2500 de kilometri efectuaţi în ultimele zile, când a jucat în trei deplasări, toate la mare distanţă de Iaşi. Precedentele au fost la Techirghiol şi Baia Mare. ^ Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Metaloglobus Bucureşti. Apoi, Liga a II-a se va întrerupe până în jurul datei de 16 octombrie. ^ Costel Enache: “A fost un meci plăcut, disputat, dinamic, cu ocazii multe, cu goluri multe, cu schimbări de situaţie. Reclamă pentru fotbal a fost. În schimb, în ritmul ăsta eu o să fac reclamă pentru o clinică cardio! Sunt bucuros pentru rezultat, dar sunt mult mai bucuros pentru atitudinea jucătorilor, pentru implicarea în joc, pentru efortul făcut. Pentru modul în care au acceptat şi au provocat duelurile, pentru cum s-au luptat, eu cred că merită felicitaţi. Adversarul s-a autodepăşit, a făcut un meci extraordinar, nu mă aşteptam la o replică aşa bună şi-mi felicit băieţii pentru că au fost pregătiţi pentru aşa ceva”.

Clasamentul Ligii a II-a (după opt etape): 1. Petrolul – 21 p; 2. Hermannstadt – 20 (19-5); 3. Concordia – 20 (12-2); 4.”U” Cluj – 18 p; 5.CSA Steaua – 17 p; 6. FC Buzău – 16 p; 7. Slobozia – 12 p (13-6); 8. Poli Iaşi – 12 p (13-8); 9. Dej – 12 p; 10.Metaloglobus – 11 p (12-15): 11. Şelimbăr – 11 p (7-10); 12.Ripensia – 9 p (8-10); 13. Braşov – 9 p (8-13); 14.Poli Timişoara – 7 p (9-14); 15. Viitorul Târgu Jiu – 6 p (5-11); 16.Csikszereda – 6 p (8-16); 17. Unirea Constanţa – 4 p; 18.Călăraşi – 3 p; 19.Brăila -2 p; 20. Astra – minus 5 p.

 

 

 

 

 

Comentarii