Supradoză de Concerta, Rivotril şi Betaloc: în comă

luni, 03 decembrie 2018, 02:50
1 MIN
 Supradoză de Concerta, Rivotril şi Betaloc: în comă

Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon“ au intervenit de urgenţă în cazul unei femei de 48 de ani dintr-un sat din Iaşi care a fost adusă în stare critică la spital, aflată în evidenţa medicilor cu antecedente psihiatrice, fiind diagnosticată încă din 2015 cu sindrom depresiv sever. Medicii au descoperit în pun­ga personală cu medicamente antidepresive doar jumătate din numărul total de comprimate care ar fi trebuit să se afle acolo de la momentul emiterii reţetelor, estimând că femeia a luat o supradoză de Rivotril, Betaloc şi Concerta. 

La momentul în care echipajul de prim ajutor a ajuns la faţa locului, femeia, găsită căzută în casă de soţ, avea tensiunea arterială 50 / 30 şi saturaţia oxigenului din sânge la 60%. A fost intubată, ventilată mecanic şi adusă de urgenţă la spital, unde se află acum internată la Clinica II Medicală, la Anestezie şi Terapie Intensivă, cu diagnosticul „comă toxică rezolvată cu tratament de urgenţă. Intoxicaţie acută polimedicamentoasă“.

După tratamentul de urgenţă şi după ce a fost dirjiată şi către Spitalul de Neurochirurgie pentru observaţii suplimentare, femeia era, la momentul internării, conştientă, deschidea spontan ochii, avea însă mai multe reacţii întârziate, deşi era stabilă hemodinamic şi examenul toxicologic a arătat că i-au fost eliminate medicamentele din sistem. Aceasta se află în continuare sub atenta supraveghere a medicilor pentru a observa evoluţia stării şi pentru a interveni în acordarea tratamentului de specialitate. 

 

 

Comentarii