Surse: PSD vrea să-l pună pe penalul Marian Neacșu în fruntea ANRE

marți, 23 august 2022, 10:57
2 MIN
 Surse: PSD vrea să-l pună pe penalul Marian Neacșu în fruntea ANRE

Surse politice susțin că PSD vrea să-l pună pe penalul Marian Neacșu, acum secretar general al Guvernului, în fruntea ANRE. Actualul președinte al ANRE, Dumitru Chiriță, trimis în acest post tot de PSD, a câștigat în 2021 peste 12.000 de euro pe lună.

Luni, fostul ministru PSD al Energiei în guvernul Ponta, Răzvan Niculescu, a declarat că nu este interesat de funcţie.

Mandatul lui Chiriță (PSD) expiră peste circa două luni. Conform înțelegerilor din coaliție, postul revine tot PSD – ceea ce PNL a recunoscut, azi, public. Însă, potrivit surselor politice, Marcel Ciolacu este extrem de apropiat de Chiriță și, dacă îl va schimba, va încerca să-i găsească o nouă sinecură.

Dumitru Chiriţă a fost numit la şefia ANRE în 2017, fiind susţinut la acea vreme de Liviu Dragnea şi Iulian Iancu. La începutul carierei, Chiriţă a fost electrician, apoi sindicalist, iar din 2000 până în 2017 a fost parlamentar PSD.

Posibilul său succesor, Marian Neacșu, are o condamnare penală. În 2016, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a angajat fiica la propriul cabinet parlamentar. Neacșu a făcut facultatea de economie la Craiova și este specializat în tehnologia furajelor. În CV-ul său apar mai multe cursuri de furajare a animalelor, precum cel din 2003,  “Tehnici superioare de nutriţie a animalelor”.

În iulie 2022, fratele său, a ajuns în CA-ul Autorității Aeronautice Civile. Acesta a absolvit Politehnica, secția Mecanică, dar nu a practicat, lucrând doar la firma de cultivare de produse agricole a familiei, Estrella Imex SRL, vreme de 24 de ani, potrivit CV-ului său, citat de Libertatea. (defapt.ro)

Comentarii