Sute de ieşeni reclamă la „Protecţia Consumatorului” facturile umflate la gaz şi electricitate

joi, 24 februarie 2022, 03:00
1 MIN
 Sute de ieşeni reclamă la „Protecţia Consumatorului” facturile umflate la gaz şi electricitate

„Asta facem toată ziua: calculăm facturi. Am învăţat să transformăm kilowaţi, asta facem cu toţii”, spune şeful instituţiei

Aproape 200 de reclamaţii privind facturile de gaz şi energie electrică au fost depuse la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. Volumul uriaş de plângeri a fost menţionat de comisarul şef adjunct al CJPC, Florin Onofrei, la ultima şedinţă a Colegiului prefectural. Prefectul Bogdan Cojocaru a cerut o scurtă prezentare a situaţiei generate de facturile emise pentru aceste consumuri. Practic, de la începutul anului au fost 117 contestaţii depuse pentru facturile de gaz şi 77 pentru cele de energie electrică. „Am dat şi sancţiuni, dar nu acesta este obiectivul nostru. Vom urmări dacă în facturile care vor fi emise de acum înainte se va acorda acea plafonare decisă de guvern prin ordonanţă, până la 31 martie”, a explicat Florin Onofrei. „Noi asta facem toată ziua: calculăm facturi. Am învăţat să transformăm kilowaţi, asta facem cu toţii”, a mai spus şeful CJPC.

Guvernul a decis plafonarea preţului la cele două utilităţi, precum şi acordarea de compensaţii în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Pentru energie electrică, compensarea va fi de cel mult 0,291 lei/ kWh, iar pentru consumul de gaz, maxim 33 la sută până la 31 ianuarie, respectiv 40 la sută pentru facturile emise pentru consumul din lunile februarie şi martie.

Comentarii