Sute de persoane au asistat la funeraliile actorului şi cântăreţului Guy Marchand

miercuri, 27 decembrie 2023, 18:12
2 MIN
 Sute de persoane au asistat la funeraliile actorului şi cântăreţului Guy Marchand

Mai multe sute de persoane i-au adus miercuri un ultim omagiu actorului şi cântăreţului francez Guy Marchand, la Molleges, un sat pitoresc din sudul Franţei, unde artistul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă, informează AFP. După o ceremonie religioasă oficiată în biserica Saint-Pierre-es-Liens din Molleges, aplauze îndelungate au punctat momentul plasării în vehiculul funerar a sicriului starului francez, interpretul detectivului din serialul TV "Nestor Burma". Guy Marchand a murit în Cavaillon, o localitate situată la 10 kilometri distanţă de Molleges, pe 15 decembrie, la vârsta de 86 de ani.

O fotografie a actorului, realizată în timp ce acesta cânta la clarinet, unul dintre instrumentele sale muzicale preferate, precum şi una dintre pălăriile sale, au fost depuse pe sicriu. "Ce îmi plăcea la el? Totul… fizicul, vocea. Ştia să facă de toate. Era un om strălucit, un bun cântăreţ, un bun artist", a declarat Suzette Ricciotti, o admiratoare în vârstă de 76 de ani. Alţi participanţi la ceremonia funerară, precum Mireille şi Alain Bouterin, admiratori ai artistului, au regretat absenţa celebrităţilor franceze la aceste funeralii: "Suntem foarte trişti să vedem că nimeni din showbiz nu l-a însoţit pe ultimul drum pe acest mare domn, care era încă un mare actor şi un mare cântăreţ, un mare muzician, o persoană foarte frumoasă".

Mai mulţi dintre prietenii lui Guy Marchand, interpretul unor piese precum "Destinée", "La passionata" şi "Moi je suis Tango", au fost însă prezenţi în public, pentru a face din această reuniune "un moment bucuros şi festiv", aşa cum au cerut copiii starului francez, Ludivine şi Jules Marchand. "Era un om cu o inimă imensă. Iar astăzi, simt că plec şi eu alături de el. Era un om care ajuta pe toată lumea", a declarat, plin de emoţie, "Mickey", care a lucrat ca bodyguard pentru Guy Marchand timp de 45 de ani.

În marja carierei sale de cântăreţ, Guy Marchand s-a remarcat şi în domeniul actoriei, obţinând mai multe nominalizări la premiul Cesar pentru rol secundar. A câştigat acest trofeu o singură dată, în 1982, când a interpretat un poliţist în filmul "Garde a vue", de Claude Miller, în care Lino Ventura a interpretat rolul principal.

A jucat în numeroase lungmetraje, mai ales în comedii, precum "Les Sous-doués en vacances" şi "Ripoux contre ripoux", de Claude Zidi, "P'tit con", de Gerard Lauzier, "Ma femme… s'appelle Maurice", de Jean-Marie Poiré, şi a apărut în seriale TV populare, precum "Dix Pour Cent" şi "La Minute Vieille". 

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii