Sute de profesori ieșeni fac azi un pas în cariera lor: dau examenul de definitivat în învăţămînt

miercuri, 24 iulie 2019, 01:51
1 MIN
 Sute de profesori ieșeni fac azi un pas în cariera lor: dau examenul de definitivat în învăţămînt

409 cadre didactice din judeţul Iaşi vor susţine astăzi examenul de definitivat. Cadrele didactice vor susţine proba scrisă a acestui examen la Colegiul „Emil Racoviţă”.

Pentru a putea susţine proba scrisă a acestui examen, candidaţii trebuie să aibă minimum un an de predare, iar anterior probei scrise au parcurs o etapă eliminatorie care constă în două inspecţii de specialitate şi în evaluarea portofoliului profesional. De asemenea, cele 409 cadre didactice de la nivelul judeţului Iaşi vor susţine examenul în funcţie de disciplina sau specialitatea pe care o predă, subiectele fiind stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei. Conform metodologiei, subiectul de specialitate are o pondere de 60% din lucrare, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Accesul candidaţilor în centrul de examen se va face între orele 8.00 – 8.45, iar discipline cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi la nivelul judeţului Iaşi sunt la învăţământ preşcolar, cu 94 de candidaţi, învăţământ primar cu 83 de candidaţi, iar la educaţie fizică şi sport s-au înscris 56 de candidaţi. La nivelul judeţului, preşedintele comisiei de evaluare este prof. Bogdan Bârzoi, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ.

Comentarii