Tânăr de 18 ani, şofer de doar o lună, reţinut după o urmărire în trafic

joi, 14 martie 2024, 10:12
2 MIN
 Tânăr de 18 ani, şofer de doar o lună, reţinut după o urmărire în trafic

Poliţia din Brodina a intervenit într-o situaţie de risc, imobilizând autoturismul condus de un şofer tânăr în timpul unei urmăriri pe DJ 209 G

Poliţiştii au intervenit într-o situaţie de urgenţă după ce au efectuat semnal de oprire unui autoturism care circula către comuna Straja. Şoferul, un tânăr în vârstă de 18 ani, nu s-a conformant şi a continuat să conducă în viteză, ignorând semnalul poliţiei, conform obiectivdesuceava.ro.

Conducătorul auto, care deţinea un permis de conducere de doar o lună, a fost urmărit de poliţişti, iar în timpul urmăririi, s-a observat că pe luneta autoturismului era aplicat semnul care indica prezenţa unui şofer începător. Din precauţie şi pentru a evita riscurile asociate unei urmăriri cu pericol crescut, poliţiştii au decis să nu utilizeze armamentul, ci au solicitat sprijin suplimentar.

În final, tânărul şofer din comuna Straja a fost oprit şi reţinut de către autorităţi după ce au fost folosite dispozitive speciale pentru imobilizarea autoturismului. Testele cu aparatul etilotest şi cu aparatul pentru detectarea substanţelor interzise au avut rezultate negative.

Ca măsură complementară, conducătorul auto a fost amendat cu 825 de lei, iar dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile.

Într-un comunicat transmis de IPJ Suceava, poliţiştii au subliniat riscurile majore generate de astfel de comportamente în trafic şi au reiterat apelul către toţi participanţii la trafic de a respecta legea şi de a evita punerea în pericol a vieţilor şi a integrităţii lor, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic.

 

Comentarii