Tânăr mort după ce a încercat să facă dispărut un plic cu cocaină: a înghiţit drogul sub ochii poliţiştilor

miercuri, 13 decembrie 2023, 12:38
2 MIN
 Tânăr mort după ce a încercat să facă dispărut un plic cu cocaină: a înghiţit drogul sub ochii poliţiştilor

Un tânăr, în vârstă de 31 de ani, a murit după ce a înghiţit un plic cu droguri sub ochii poliţiştilor.

Tragedia s-a petrecut aseară, după ce un poliţist din cadrul Poliţiei oraşului Slatina, aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, judeţul Olt. Autoturismul a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 33 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, scrie publicaţia locală Reporter24.

„Întrucât în autoturism se aflau mai multe persoane faţă de locurile prevăzute (6 persoane), poliţistul a solicitat sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, pentru legitimarea şi controlul corporal al acestora. În timpul efectuării controlului corporal, poliţistul a observat că una dintre persoane (un tânăr de 31 de ani, din judeţul Olt) mesteca ceva, ce părea a avea consistenţa unui obiect din material plastic”, a transmis IPJ Olt.

Poliţistul i-a solicitat să scoată obiectul respectiv. Tânărul s-a conformat, iar obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanţă de culoare albă. Ulterior, tânărul a declarat că, în interior s-ar fi aflat aproximativ 2- 2,5 grame de substanţă cu efect psihoactiv, asupra sa fiind găsită şi o ţigaretă confecţionată artizanal.

În continuare, poliţiştii au solicitat, de urgenţă, prezenţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Întrucât, tânărul a intrat în stop cardio-respirator, poliţistul a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare. Echipajul medical, ajuns la faţa locului, a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

„La faţa locului, s-a deplasat şi un echipaj de la Biroul Rutier Slatina, care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenţei substanţelor interzise”, a mai transmis sursa citată.

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului.

În urma controlului corporal, asupra unui alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, au fost găsite mai multe substanţe cu posibil efect psihoactiv, respectiv pliculeţe cu material vegetal şi o folie de aluminiu ce conţinea un praf alb cristalizat. În cauză a fost sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt. Citeste articolul AICI

Comentarii