Tanda şi cu Manda de la Penele: cum şi-au enervat ei şefii de la Bucureşti din cauza sondajului?

vineri, 25 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Tanda şi cu Manda de la Penele: cum şi-au enervat ei şefii de la Bucureşti din cauza sondajului?

Două trei vorbe pe astăzi, care să fie şi potrivite pentru o zi de post, ne-am zis, despre megasondajul ultrabombastic prezentat triumfalist zilele trecute de liberalii ieşeni, stimaţi alegători. 

Ne spune amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui şi cu master academic în curmeie politice de Dâmboviţa căci, după prezentarea aia pompoasă de la Iaşi în care Alexe şi Chirica băteau tot ce mişcă, cu cifre pe care abia dacă le lua pe vremuri premarele Simirad în vremurile lui bune (fie-i ţărâna uşoară lui dom’ Costică!), la Bucureşti unii lideri s-au cam enervat din cauza asta.

Nu, nu din cauza cifrelor, haideţi să fim serioşi, ci din cauze de imagine şi pablic rileişăn de partid. După cum ştiţi, acel sondaj a fost făcut la nivel naţional, dar separat în fiecare oraş mare, şi are ca scop să dea o idee liderilor de la centru despre starea partidului în teritoriu înainte de Crăciun. Dar, după cum nu ştiţi, cică planul liderilor de la centru era ca tot sondajul, în integralitatea lui, să fie prezentat într-un mare eveniment festiv la Bucureşti, unde la final şi să se aplaude pentru aşa cifre frumoase.

Iaşul însă, spune amicul Archie, cică ar fi stricat surpriza, iar chestiunea ar fi enervat la culme pe unii lideri implicaţi. Hm, noroc de Alexe că a avut inspiraţia să-l scoată în faţă la prezentare pe fratele geamăn Muraru, omul lui Iohannis. Că, altfel, sigur ieşea cu bobârnace mai serioase…

Socoteala de la Bucale nu s-a potrivit cu aia de la Iaşi

Şi încă una mai scurtă dar mai vioaie la final tot despre megasondajul ultrabombastic: cum de s-a ajuns la acele cifre ce miros de la o poştă a dubală politică oricui are un minim simţ practic local? Pentru cine nu ştie cum s-a bătut palma la Bucureşti pentru acest mare sondaj la nivel naţional: au fost mai multe institute de sondare plătite de PNL, fiecare având anumite zone de lucru arondate.

Cel căruia i-a picat Iaşul, alături de alte oraşe, a avut un partener local cu care a lucrat. Ei bine, întâmplarea face că acel partener local, un mai puţin cunoscut cadru didactic de la vniversitatea din Copou, facultatea de profil, să fie în realitate un vechi client al liberalilor ieşeni şi, in extenso, al premarelui în izirciţ. Ca urmare, ce nu s-a putut rezolva cu influenţă la Bucureşti, iată, din ce ne spune amicul Archie că se bârfeşte pe la partid, s-a putut aranja aici local cu mult mai puţin efort, mai ales că vin ani grei electorali şi de astfel de servicii va fi mare nevoie.

PS: Dar, doi la mână: de ce credeţi că era nevoie de astfel de procente uluitoare? Ei bine, cică Alexe şi Chirica ar fi vrut să se prezinte şefilor că tot ei pot asigura victorii sigure în 2024, şi că abia apoi să aibă loc o tranziţie lină spre vicii actuali, vici care, zic ei, acum nu ar avea suficientă tracţiune ca să facă faţă. Unii zic că şefii i-ar fi crezut. Uf, rău am mai ajuns, dragi ieşeni!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii