TAROM a dat lovitura cu zborul Iaşi-Timişoara. Cât a fost procentul de ocupare?

miercuri, 18 aprilie 2018, 01:50
1 MIN
 TAROM a dat lovitura cu zborul Iaşi-Timişoara. Cât a fost procentul de ocupare?

Micile avioane de pasageri de tip ATR-42 ale TAROM par să se fi pliat perfect pe ruta Iaşi – Timişoara, rămasă neacoperită mai bine de o lună după retragerea celor de la Blue Air. 

Conducerea Aeroportului Iaşi informează într-un comunicat că, de la relansarea cursei (25 martie) şi până ieri, 895 de pasageri (îmbarcaţi şi debarcaţi) au călătorit din Iaşi spre vestul ţării şi retur. Cursa Iaşi – Timişoara – Iaşi are o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână: luni, miercuri, joi şi duminică, iar călătoria durează o oră şi 50 de minute, aminteşte comunicatul. Un calcul simplu arată că cele 28 de zboruri efectuate până acum (dus şi întors) au avut un procent mediu de ocupare a locurilor de peste 75 la sută.

Potrivit site-ului TAROM, unde se pot face rezervările, costul unui bilet dus-întors porneşte de la 40 de euro şi există deja zile în care oferta de locuri s-a epuizat. „În lipsa unei autostrăzi, o «aerostradă» Iaşi – Timişoara este o investiţie extrem de importantă pentru garanţia dezvoltării durabile a regiunii noastre. Iată că rezultatele pozitive nu au întârziat să apară“, declară Monica Nichituş, directorul  general provizoriu al Aeroportului în finalul comunicatului.

Comentarii