Te epuizeaza antrenamentele pe bicicleta fitness? Inseamna ca faci ceva gresit! Iata cum sa le abordezi! (P)

joi, 27 octombrie 2022, 08:35
2 MIN
 Te epuizeaza antrenamentele pe bicicleta fitness? Inseamna ca faci ceva gresit! Iata cum sa le abordezi! (P)

Bicicleta fitness este un aparat indragit de toti cei care isi doresc sa aiba o musculatura tonifiata si o cat mai buna stare generala de sanatate. Cu ajutorul sau, reusesti sa arzi calorii si sa imbunatatesti functionarea sistemelor cardiovascular si respirator fara a mai trebui sa pleci de acasa.

Daca, totusi, folosesti in mod constant o bicicleta fitness si nu ai parte de avantajele dorite, inseamna ca ceva nu este in regula fie cu exercitiile pe care le faci, fie cu echipamentul pe care ti l-ai cumparat. Iata cateva posibile solutii, pentru a nu te mai simti epuizat dupa antrenament!

Exercitii recomandate pentru beneficii maxime

Unul dintre antrenamentele preferate de multi utilizatori se dovedeste eficient in ciuda faptului ca dureaza numai 15 minute. Practicat in mod regulat, asigura numeroase beneficii pentru starea de sanatate. Se incepe cu 5 minute de incalzire, asigurata printr-o pedalare la viteza medie si la o rezistenta minima. Se continua cu 5 minute in care, pe langa cresterea vitezei, este recomandata alternarea intre pozitiile asezat si ridicat. Apoi urmeaza efortul final, reprezentat de un singur minut de pedalare la o rezistenta maxima, cu toata viteza de care esti capabil. In final, revii timp de 4 minute la un ritm normal, care marcheaza incheierea antrenamentului.

Un alt antrenament recomandat, ceva mai complex, se intinde pe durata a 30 de minute. Se incepe, de asemenea, cu 5 minute de pedalare la viteza medie si la o rezistenta minima. Apoi vei realiza 8 cicluri de cate 30 de secunde fiecare, impartite in 20 de secunde de pedalare la rezistenta medie, urmate de 10 secunde la rezistenta mica. Apoi te relaxezi pedaland usor timp de un minut, dupa care reiei de inca doua ori ciclul de 8 repetari, cu pauzele corespunzatoare. In final, iti oferi alte 5 minute de antrenament la o intensitate redusa.

Daca folosesti astfel bicicleta fitness, vei avea parte de avantajele dorite fara sa te simti peste masura de obosit. Varietatea miscarilor, a vitezei si a rezistentei reprezinta elemente cheie pentru succesul unui antrenament.

Modele recomandate de bicicleta fitness

Bicicleta Magnetica Sportmann Elinof are 8 niveluri de rezistenta, care pot fi reglate printr-un simplu buton. Ghidonul captusit cu spuma si posibilitatea de reglare pe 4 niveluri verticale a scaunului sporesc confortul resimtit in timpul utilizarii. Computerul beneficiaza de un afisaj usor de citit si de un control simplu, intuitiv, cu 3 butoane. Calculatorul masoara date importante despre exercitii, precum timpul, viteza, distanta, caloriile, kilometrajul si pulsul. Sistemul de franare magnetic asigura o functionare lina si silentioasa, astfel incat antrenamentul tau nu va deranja celelalte persoane din casa.

Bicicleta fitness HMS MP6548 isi bazeaza functionarea pe rezistenta la aer. Prin urmare, sarcina devine mai mare cu cat pedalezi mai repede. Prin urmare, echipamentul este ideal pentru exercitii de intervale, in care sunt alternate diferite intensitati. Manerele mobile solicita si musculatura bratelor, astfel incat la antrenament sa nu participe doar muschii din partea superioara a corpului.

Cu o bicicleta fitness performanta si cu un bun plan de antrenament, nu te vei mai simti obosit, ci vei obtine mereu rezultatele dorite!

 

 

 

Comentarii