Te poți uita, dar nu o poți avea – Alfa Romeo 33 Stradale

duminică, 24 septembrie 2023, 01:50
3 MIN
 Te poți uita, dar nu o poți avea – Alfa Romeo 33 Stradale

Renașterea unei legende

Când intri pe site-ul oficial Alfa Romeo, la pagina 33 Stradale ești întâmpinat de următorul mesaj: ”Alfa Romeo 33 Stradale este o serie limitată de 33 de unități, care deja au fost vândute. Nu se mai pot plasa comenzi. Conținutul și imaginile acestei pagini sunt doar în scop ilustrativ.”

Cred că nicio mașină nu a reușit până acuma să devină o legendă chiar înainte de a fi terminată toată producția. Alfa Romeo 33 Stradale a reușit însă acest lucru. 33 de clienți fericiți au făcut deja comanda pentru acest model, dar încă nu l-au primit! De fapt, fiecare mașină va fi construită separat, pe baza specificațiilor date de client. Astfel, de exemplu, clientul își poate alege motorizarea: fie un motor V8 prin turbo pe benzină, fie electrică. În cazul versiunii pe benzină este vorba de un motor V6 de 2,9 l cu intercooler și o putere de 620 CP. Transmisia este spate, printr-o cutie automată cu dublă ambreiaj, opt trepte, iar puntea față are și un diferențial cu alunecare limitată. Performanțele acestui model fac trimitere la numele său – poate atinge o viteză maximă de 333 de km la oră și poate sprinta de la 0 la 100 de km la oră în doar 3 secunde.

Versiunea electrică va avea 750 CP, iar autonomia va fi de 450 km.

Alfa Romeo 33 Stradale din 1967

Modelul din 1967

Acest model este inspirat de un clasic din 1967 care se chema tot 33 Stradale (dar care a fost fabricat în 18 exemplare). În afară de liniile exterioare, care evident sunt asemănătoare, trebuie remarcat și faptul că la interior se văd de asemenea influențele modelului clasic. De exemplu pe panoul central nu există niciun ecran tactil (ca în cazul tuturor mașinilor care se fabrică azi) ci doar un panou metalic, cu niște cu niște întrerupătoare care par a proveni direct de pe modelul din 1967. Se poate regla suspensia, se pot regla diferiți parametri de funcționare ai mașinii (pentru stradă sau pentru pistă), se poate răspunde la telefon (!). Maneta de viteze este despărțită în două – una este pentru selectarea modului automat sau manual (cu padele pentru schimbarea treptelor la volan), iar cealaltă este pentru selectarea mersului înapoi. În capătul consolei, marcat cu ”Partenza veloce”, se află un buton cu un trifoi cu patru foi, care este lansarea de pe loc pentru Sprint maxim. 

Așa cum spuneam, nu se mai pot înregistra comenzi și de asemenea nici nu se cunoaște care a fost prețul unui exemplar. Mai multe site uri de specialitate fac speculații în acest sens, de exemplu carwow.co.uk spune că prețul ar fi 2,6 milioane de lire sterline, ceea ce în euro ar însemna 3 milioane. Iată un exemplu de consecvență în folosirea cifrei 3 pentru acest model.

 

Iată și un clip de prezentare al lui Alfa Romeo 33 Stradale, care în doar 3 săptămâni a ajuns la peste 16 milioane de vizualizări

 

 

Comentarii