Ţeapa Aversa: Topolinski, care trebuie să aducă 115 milioane de măşti, nu a plătit nimic statului

marți, 14 iulie 2020, 12:29
1 MIN
 Ţeapa Aversa: Topolinski, care trebuie să aducă 115 milioane de măşti, nu a plătit nimic statului

Compania controversatului afacerist canadian Michael Topolinski Skylight Residence, care a preluat fabrica de pompe Aversa Bucureşti, a intrat în insolvenţă. Celebra fabrică de pompe a fost vândută prin licitaţie, în anul 2013, cu doar 17,3 milioane euro, însă Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului nu a încasat nici un ban. În acest context, şefii AAAS analizează vânzarea dezastruoasă a fabricii.

Numele lui Michael Topolinski apare în mai multe afaceri controversate, de la imobiliare la vânzarea măştilor medicinale. El a cumpărat terenul fostei fabrici Vulcan pe care l-a vândut către NEPI. La finele anului trecut a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureştii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste 23 milioane de euro, preţ la care a devenit cea mai mare tranzacţie cu teren a anului.

Poliţia Capitalei i-a confiscat aproximativ 400.000 de măşti şi l-a amendat cu 20.000 lei. Despre această afacere, Newsweek România a scris AICI. Apoi a câştigat un contract de 73,6 de milioane lei de la Ministerul Sănătăţii pentru a livra 115 milioane măşti persoanelor nevoiaşe. Licitaţia a fost contestată.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii