Teatru de păpuşi pus în scenă la Iaşi de doi americani

miercuri, 14 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Teatru de păpuşi pus în scenă la Iaşi de doi americani

Artişti din SUA împreună cu actori ai Teatrului Luceafărul vor spune în această săptămână „O poveste japoneză“. Proiect internaţional va fi prezentat publicului pe scena Teatrului Luceafărul duminica aceasta, de la ora 10, la sala mică.

Irina Niculescu Lewandowski şi John Lewandowski, împreună cu actorii ieşeni Carmen Mihalache, Claudiu Gălăţeanu, Liliana Mavriş Vârlan şi Ioana Iordache, vor da viaţă celor 26 de marionete cu fire şi cu tijă. Lor li se alătură şi actorul Dragoş Maftei, care susţine live, la şase instrumente asiatice, muzica întregului spectacol. Noul proiect internaţional al Luceafărului reprezintă o nouă colaborare internaţională, după ce în trecut actorii ieşeni au mai lucrat cu artişti din Polonia, Austria sau Germania. Irina Niculescu Lewandowski, unul dintre cei doi actori aflaţi în vizită la teatrul ieşean, face parte din generaţia de regizori care a creat o nouă concepţie despre profesia de păpuşar, imaginându-l pe acesta ca actor şi interpret capabil să practice diferite tipuri şi tehnici de teatru. Este absolventă a Academiei de Teatru si Muzică din Praga, catedra de Regie, de-a lungul carierei punând în scenă, la diferite instituţii, o serie de spectacole importante.

Cititi si: Teatru de papuşi, în fiecare duminică, la Carrefour Iaşi Era!

John Lewandowski este compozitor activ şi scenograf în mişcarea teatrală de gen din Europa şi de peste ocean. În cazul spectacolului care va putea fi urmărit la Iaşi povestea este inspirată din mitologia japoneză, iar concepţia regizorală se inspiră din patrimoniul cultural al Japoniei, din folclor, arta grafică şi teatrul de papuşi tradiţional. Biletele se pot achiziţiona de la casieria Teatrului sau de pe platforma online bilet.ro. Preţul unui bilet la premieră este 14 lei. 

 Irina Niculescu Lewandowski şi John Lewandowski, împreună cu actorii ieşeni Carmen Mihalache, Claudiu Gălăţeanu, Liliana Mavriş Vârlan şi Ioana Iordache, vor da viaţă celor 26 de marionete cu fire şi cu tijă. Lor li se alătură şi actorul Dragoş Maftei, care susţine live, la şase instrumente asiatice, muzica întregului spectacol.

Cititi si: Campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea Festivalului Naţional de teatru de păpuşi şi pantomimă “PRICHINDEII VESELI”

Noul proiect internaţional al Luceafărului reprezintă o nouă colaborare internaţională, după ce în trecut actorii ieşeni au mai lucrat cu artişti din Polonia, Austria sau Germania. Irina Niculescu Lewandowski, unul dintre cei doi actori aflaţi în vizită la teatrul ieşean, face parte din generaţia de regizori care a creat o nouă concepţie despre profesia de păpuşar, imaginându-l pe acesta ca actor şi interpret capabil să practice diferite tipuri şi tehnici de teatru. Este absolventă a Academiei de Teatru si Muzică din Praga, catedra de Regie, de-a lungul carierei punând în scenă, la diferite instituţii, o serie de spectacole importante. John Lewandowski este compozitor activ şi scenograf în mişcarea teatrală de gen din Europa şi de peste ocean. În cazul spectacolului care va putea fi urmărit la Iaşi povestea este inspirată din mitologia japoneză, iar concepţia regizorală se inspiră din patrimoniul cultural al Japoniei, din folclor, arta grafică şi teatrul de papuşi tradiţional. Biletele se pot achiziţiona de la casieria Teatrului sau de pe platforma online bilet.ro. Preţul unui bilet la premieră este 14 lei. 

Comentarii