Theresa May, pledoarie pentru acordul Brexit cu două zile înainte de vot: Un eşec ar fi o catastrofă

duminică, 13 ianuarie 2019, 14:57
1 MIN
 Theresa May, pledoarie pentru acordul Brexit cu două zile înainte de vot: Un eşec ar fi o catastrofă

Un eşec al Brexit-ului ar fi o catastrofă şi o încălcare de neiertat a încrederii în democraţia noastră, spune premierul britanic Theresa May, cu două zile înainte ca membrii Camerei Comunelor să fie chemaţi pentru a se pronunţa asupra acordului de ieşirea a Marii Britanii din UE, pe care l-a negociat cu liderii de la Bruxelles. 
 

May pledează astfel pentru un vot favorabil al Parlamentului de la Londra, într-un editorial publicat în Sunday Express, intitulat ”E timpul să uităm jocurile şi să facem ceea ce este corect”. Ea insistă asupra faptului că britanicii s-au pronunţat pentru ieşirea din UE, iar politicienii trebuie să aducă la îndeplinire voinţa acestora. Respingerea acordului ar putea duce la ieşirea din UE fără niciun acord sau ar putea face ca Brexit-ul să nu mai aibă loc. 

Premierul este îngrijorat de perspectiva ca parlamentarii să preia controlul asupra Brexit-ului în cazul în care va pierde votul programat să aibă loc marţi. Liderii de la Bruxelles au repetat în nenumărate rânduri că nu vor negocia o nouă formulă a acordului şi că nu se pune problema extinderii art. 50 din tratat. Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus şi el, vineri, la Bucureşti, cu ocazia preluării preşedinţiei rotative de către România, că o ieşire a Marii Britanii din UE fără acord ar fi o catastrofă pentru cetăţenii britanici, dar şi pentru continent, dorindu-se o retragere ordonată din UE.

SURSA: hotnews.ro

Comentarii