Timizi faţă de de Stoican

marți, 04 iunie 2019, 01:43
2 MIN
 Timizi faţă de  de Stoican

 

Foarte mulţi angajaţi ai Politehnicii au luat foc atunci când au auzit declaraţiile fostului antrenor, însă niciunul nu i-a replicat/ Situaţia Politehnicii este incertă la toate capitolele: financiar, bancă tehnică, lot de jucători

 

Modul în care antrenorul Flavius Stoican a ales să se despartă de Politehnica Iaşi a stârnit stupefacţie în Copou. Declaraţia “am încercat să fiu profesionist într-o mare de amatori” i-a surprins până şi pe cei care au fost foarte apropiaţi de oltean şi-i treceau cu vederea orice derapaj. Iritarea a ţinut până la punctul în care puteau să-şi prezinte public punctul de vedere. În acel moment, toată lumea a tăcut brusc! Preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a fost singurul care a dat o replică. Timidă. “M-au surprins declaraţiile lui Flavius. Prefer să nu-i răspund personal, reacţiile din presă, foarte bune, au spus totul. Eu prefer să rămân cu amintirile plăcute ale colaborării cu el” a declarat Ambrosie.

Acesta s-a referit şi la situaţia actuală a echipei, principalul punct pe ordinea de zi fiind numirea unui nou tehnician: “Continuăm căutările pentru a aduce un nou antrenor. Rând pe rând, s-au închis unele piste, s-au deschis altele. Nu suntem aproape de finalizarea tratativelor cu nicio persoană, nu ne grăbim, vrem să luăm decizia cea mai bună. Ne dorim să limpezim situaţia în această săptămână”.

Şeful executivului ieşean a recunoscut că situaţia actuală a Politehnicii este incertă nu numai la capitolul antrenor. “Trebuie să vedem cum vom acoperi bugetul pentru sezonul viitor, ce facem cu datoriile. Apoi, trebuie să vedem ce facem cu lotul de jucători. Vom începe să transferăm după ce vom numi antrenor. E firesc, trebuie să ne consultăm cu el. Cert este că vor fi foarte multe plecări şi că din lotul de anul trecut vor rămâne puţini fotbalişti, pentru că mulţi nu au confirmat. Sub contract mai sunt Rusu, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru, Chelaru, Bădic, Teixeira, Gallego, Enoh. Vom vedea dacă rămân toţi cei amintiţi. Dintre cei la final de contract, am discutat pentru prelungire cu Platini şi Zaharia, aşteptăm răspunsurile lor. Viitorul antrenor va decide situaţia lui Bosoi. Sin şi Sanoh au anunţat că pleacă. Gardoş, Burlacu şi Nascimento au revenit la echipele de la care au fost împrumutaţi. Miño, Rus, Petre, Cioinac, Semedo şi Garros vor pleca. Vor reveni după împrumuturi Tîrnovanu, Axinte, Danale şi Moldovan, vor mai fi promovaţi juniori”.

La ora actuală, singura variantă pe care şefii Politehnicii o au la dispoziţie pentru a asigura bugetul echipei este sprijinul Primăriei, declaraţiile legate de implicarea unor oameni de afaceri care să preia controlul nefiind susţinute de fapte.

Comentarii