Timpul trece, vara trece, berea curge tot mai rece

duminică, 23 august 2020, 05:00
2 MIN
 Timpul trece, vara trece, berea curge tot mai rece

Pe motiv de pandemie mulţi români au ales concedii în ţară: cererea a crescut, iar preţurile şi mai mult. Cum puţini îşi pot permite, unele agenţii de turism au venit cu noi oferte: preţul unui sejur e exprimat nu doar în lei sau euro, ci şi în organe pentru transplant! 

Şapte zile în hotel de 3 stele fac un rinichi, iar două săptămâni în Mamaia la 5 stele se pot plăti cu un creier; unii zic că doar cei care şi-au vândut creierul se pot simţi bine acolo.

* Ilie Momiţă a cumpărat copiilor piscină gonflabilă, a umflat-o, a umplut-o şi a pus-o pe plajă, să se încălzească apa; s-a încălzit bine de tot! A mai cumpărat şi nişte sticle de bere scumpe; fiind calde, le-a băgat şi pe ele în apa caldă din piscină; după cinci minute micuţii au ieşit din apă, plângându-se: "Tata, mă frige la poponeţ!"

* Şi Gică Viespe a ajuns la mare, dar n-a avut bani de piscină pentru minori, ci doar pentru beri de la magazin; din peturile goale a făcut micuţilor o plută mare, cu care se distrează mai bine decât copiii lui Ilie, cu tot cu piscina lor!

* Aurel Burete şi-a lăsat copiii la socri, aşa că şi-a cumpărat de la prima oră sticle de bere şi le-a pus la răcit pe fundul bazinului de la hotel. Le-a terminat şi a mai cumpărat cinci, tot de la alimentară, pe care le-a pus la răcit, tot acolo. După ele au mai venit zece şi a trecut pe bere la cutie, că sticlele se terminaseră; dozele au ajuns şi ele la răcit, pe fundul bazinului. La ora 23 alimentara s-a închis, dar Aurel a cumpărat de la o terasă patru halbe şi, din inerţie, le-a pus la răcit tot pe fundul bazinului; după ce le-a băut a făcut gălăgie şi l-a acuzat pe ospătar că i-a vândut apă murdară cu clor.

* Petronel Mâzgă se află şi el pe litoral; în loc să-şi cumpere bere, ca alţii, şi să o pună la răcit în apa bazinului, a cumpărat copiilor, de la chioşc, truse de scufundare ieftine, dar bune pentru scurte scufundări la fundul bazinului, de unde micuţii adună beri lăsate la răcit de alţi turişti.

* Aşchia nu sare departe de trunchi: fiul lui Petronel, Vasilică, a păcălit un băieţel mai mic, i-a luat vata de zahăr şi i-a dat în schimb melană scoasă dintr-o pernă din cameră!

Comentarii