Titi Aur vrea educația rutieră pentru a reduce numărul morților de pe șosele

miercuri, 02 februarie 2022, 12:03
2 MIN
 Titi Aur vrea educația rutieră pentru a reduce numărul morților de pe șosele

Țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese înregistrate din accidente la un milion de locuitori. O primă poziție pe care nu ar trebui să o mai ocupăm. Totuși, școlile de conducere defensivă din România sunt de părere că un plan bine pus la punct ce are ca scop răspândirea educației rutiere ne va putea salva de până la 50% din aceste decese în următorii cinci ani.

Printre măsurile propuse se numără educația rutieră pentru copiii între șase și 10 ani, cursuri de conducere defensivă pentru șoferi, utilizarea unor sisteme mai bune de supraveghere și de aplicare a legii și modernizarea infrastructurii. Reprezentanții școlilor de conducere defensivă au solicitat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă la care au participat și reprezentanți ai autorităților publice centrale.

"Avem nevoie urgentă de un plan pentru a reduce numărul de accidente și de victime din România. În 2020 am fost pe primul loc în Europa, cu 85 de decese raportat la un milion de locuitori, dublu față de media europeană de 42/mil. locuitori. Ne-am gândit pentru România la o strategie similară celei din Suedia, care în 1997 a adoptat Vision Zero, un plan prin care și-a propus să scadă la zero numărul de decese până în 2020. Și ei mai au de lucru, dar diminuarea este de 165%. Planul a avut trei piloni: educația, infrastructura și legislația. Noi am gândit deja o strategie similară, am fost în Suedia pentru a vedea ce fac specialiștii de acolo, am realizat chiar și un documentar, iar acum ne dorim să începem cât de curând lucrul alături de autoritățile din România. Această inițiativă are un impact major asupra tuturor: populație, mediul de business și statul român", a declarat Titi Aur, fondatorul școlii de conducere defensivă Academia Titi Aur și inițiatorul planului.

Aflați amănunte de pe auto-bild.ro.

Comentarii