Titularizarea se susţine în patru centre de concurs. Care sunt acestea

sâmbătă, 17 iulie 2021, 01:54
2 MIN
 Titularizarea se susţine în patru centre de concurs. Care sunt acestea

Viitorii profesori vor susţine miercurea viitoare, pe 21 iulie, Concursului naţional de ocupare a posturilor didactice – sesiunea 2021, la nivelul judeţului Iaşi fiind organizate patru centre de concurs pentru proba scrisă. Astfel, viitoarele cadre didactice vor susţine testarea scrisă la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" Iaşi (Centrul nr. 1), Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Iaşi (Centrul nr. 2), Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iaşi (Centrul nr. 3) şi Colegiul Economic Administrativ Iaşi (Centrul nr. 4).

 Accesul candidaţilor în sălile de concurs în vederea susţinerii probei scrise se va putea face în intervalul orar 07.15 – 08.15, proba propriu-zisă urmând să înceapă de la ora 09.00. Candidaţii au la dispoziţie pentru redactarea lucrării patru ore.

Potrivit metodologiei, la fel ca la orice examen naţional, lucrările trebuie redactate doar cu pix sau stilou cu cerneală neagră, fiind permise ustensilele de desen şi realizarea desenelor cu creion negru. De asemenea, este interzis accesul în săli cu genţi, poşete, materiale tipărite, mijloace electronice sau telefoane mobile, fiind totuşi permise dicţionarele de latină sau greacă veche în cazul în care sunt susţinute testări la aceste discipline. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi să fie prezenţi în sală în momentul deschiderii plicului cu subiecte. Orice tentativă de fraudă se sancţionează, potrivit metodologiei, cu eliminarea din examen şi candidaţii nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice în următorul an şcolar.

Cu toate acestea, candidaţii pot părăsi sala de concurs din motive medicale sau pot solicita anularea lucrării, în cel de-al doilea caz având dreptul să părăsească sala după două ore de la deschiderea plicului cu subiecte. De asemenea, în sală trebuie să rămână minimum trei candidaţi până la predarea ultimei lucrări. 

Comentarii