Tocăniţă de inimioare roz, flauşate

vineri, 14 februarie 2020, 08:00
3 MIN
 Tocăniţă de inimioare roz, flauşate

* E groaznic să existe de-a lungul unui an întreg o singură zi specială dedicată iubirii – cum ar veni, ziua de azi, 14 februarie, Valentine's Day; înseamnă că toate celelalte zile (cum ar veni, în cazul anului bisect 2020, 365 de bucăţi) sunt lipsite de dragoste, fiind încărcate de sentimente mai puţin nobile? Nu! Toată treaba asta vine de la bani, normal: cel mai mult se câştigă din armament, din medicamente, din droguri, din sex, dar şi iubirea poate fi pusă la produs. Dacă ar exista şi Ziua Urii, cu două luni înainte magazinele ar fi pline de accesorii tematice, topoare pluşate, bâte pufoase, lătunoaie roz etc. Locul inimioarelor de Valentine's Day străpunse de săgeata lui Cupidon ar fi luat de inimioare de Ziua Urii, străpunse de cuţitul consăteanului…

* Azi e Ziua Îndrăgostiţilor, dar simbolurile sale adună praf prin magazine încă de la Bobotează, fiind în general pufoase şi, tot în general, inutile. Ce poate face o duduie cu pernuţele roz în formă de inimă primite de la adoratori? Nu poate dormi pe ele, că sunt pline de praf şi put a praf de şoareci din depozit (eventual, conţin şi viruşi din China), nici nu le poate spăla la maşină, că iese vopseaua şi se deşiră. Dacă fata are rude în anumite zone rurale, le poate dărui pe toate, grămadă: fiind pufoase, bunelul său le va putea folosi la fabricarea rachiului artizanal, pe lângă tradiţionala pufoaică!

* Că veni vorba despre pernuţe roz / roşii în formă de inimioară: am remarcat într-un complex comercial un morman de asemenea accesorii, nu departe de rafturile pline cu cărnuri; pe pernuţe fusese brodat frumos "Te iubesc, pui mic!". Oamenii veneau, priveau, treceau mai departe şi înghesuiau în cărucioare pui mari, de unde înţelegem că textul nu mai e actual: ar fi normale nişte broderii gen "Te iubesc, pui mare!", "Te iubesc, ceafă de porc!" sau "Vă iubesc, mici!". Şi, de vreme ce se tot spune (nu fără sămânţă de adevăr) că dragostea trece prin stomac, ne întrebăm de ce nu se fac din pluş şi pernuţe în formă de stomac, că şi el e tot roz! Măcar aşa, pentru variaţie, că nu e inima singurul organ care face să funcţioneze o relaţie; în sensul ăsta, ar merge şi nişte pernuţe aşa, lunguieţe – adică, evident, în formă de pancreas, cel care secretă insulina care ne scade glicemia după toate dulcegăriile de Ziua Îndrăgostiţilor!

* Am învăţat din experienţă că există multe ocazii de a vinde orice, importante sunt doar contextul şi ambalajul: acelaşi produs (fie el o bormaşină) care se poate ambala în cutie cu steluţe aurii şi crenguţe de brad, ca bormaşină de Crăciun, se poate pune într-un frumos pachet roz, cu inimioare roşii, drept bormaşină de Valentine's Day. E şi normal să fie aşa, că în orice cuplu e nevoie, la un moment dat, de o bormaşină – cel mai bine, cu rotopercutor!

Comentarii