Advertorial

Tomeşti: în 2020 vor continua lucrările de modernizare a comunei! (P)

marți, 03 martie 2020, 02:50
4 MIN

 Şi în anul 2020 Primăria Tomeşti va investi şi va continua lucrările pentru amenajarea şi modernizarea comunei. Sunt prevăzute fonduri pentru asfaltare, extinderea reţelelor de gaz, apă şi canalizare, amenajarea de noi spaţii de recreere şi de joacă, etc. De asemenea, se vor continua lucrările de modernizare a platformei industrial Comtom-Cip, Primăria Tomeşti dorind să asigure investitorilor care îşi deschid puncte de lucru în zonă, condiţii cât mai bune: iluminat public, acces la gaz, apă şi canalizare.  

Loc de picnic modern unde vin şi familii din Iaşi în weekend

Tot ceea ce ne-am propus să facem în 2020 este practic o continuare a planului de modernizare a comunii Tomeşti care include lucrări începute în urmă cu mai mulţi ani. Rezultatele se văd deja. Datorită lucrărilor realizate până în prezent, Tomeştiul a devenit o opţiune viabilă pentru cei care doresc să locuiască într-o zonă din apropierea Iaşului. Avem reţele de gaz, apă şi canalizare în aproape toate satele comunei. În Tomeşti am asfaltat străzi, am amenajat trotuarele, avem parcuri de joacă şi locuri de recreere care sunt cunoscute şi apreciate chiar de ieşeni. De exemplu, în 2019 am finalizat amenajarea unui zone de recreere în spatele sălii de sport. Este un loc de picnic deosebit, unde vin şi multe familii din Iaşi în weekend datorită condiţiilor foarte bune pe care le-am creat: foişoare, locuri de joacă pentru copii, grătare din cărămidă”, a declarat Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Acesta a adăugat că în 2020 vor fi efectuate noi lucrări de modernizare şi amenajare: se vor finaliza trotuarele de-a lungul drumului naţional,  în cartier Tomeşti se va continua asfaltarea aleilor şi a trotuarelor, se vor amenaja spaţii verzi,  noi locuri de parcare şi un nou parc de joacă pentru copii, la fel de modern şi frumos ca şi cel deja cunoscut tomeştenilor – Parcul Bucuria Copiilor. De asemenea, în spatele Primăriei Tomeşti se va amenaja un teren de sport pentru copii din zona Tomeşti Deal. Tot în 2020 se vor finaliza lucrările pentru biserica din cartier: se vor aloca fondurile necesare pentru  acoperiş, geamuri şi uşi, dar şi fonduri pentru înlocuirea turlei de la biserica din sat Tomeşti.

Investiţii pentru toate satele din comună

Pentru anul în curs  Primăria Tomeşti a prevăzut fonduri şi pentru continuarea investiţiilor necesare modernizării tuturor satelor din comună,  dar şi a platformei industriale Comtom-Cip. Se vor asfalta 8,9 km de drumuri în toate satele. În Goruni se vor lărgi drumurile pentru a facilita accesul echipajelor de Pompieri şi Salvare.  De asemenea, în acelaşi sat se va amenaja  un spaţiu de recreere lângă terenul de fotbal.  Se vor efectua lucrări masive pentru extinderea reţelelor de gaz şi canalizare ( în Goruni, Vlădiceni, Tomeşti sat, Zona Dealul Doamnei ), astfel încât toate zonele comunei să aibă acces la aceste utilităţi. Se vor finaliza lucrările la dispensarul Vlădiceni, iar la şcoala din sat se va instala o central termică nouă, pe gaz.

Toate aceste investiţii au drept obiectiv final transformarea comunei Tomeşti într-o comună modernă, care să ofere locuitorilor din toate satele condiţii cât mai bune de trai. Îmi doresc foarte mult să conving parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să dea o lege care să permit primăriilor să investească în reabilitarea termică a locuinţelor comune. Ar exista posibilitatea să investim în reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe. Din calculele făcute de noi, în maxim 2 ani putem reuşi să modernizăm toate blocurile din cartier Tomeşti, incluzând acoperişurile şi partea de izolare termică”, a subliniat primarul Ştefan Timofte.

Modernizarea platformei industriale Tomeşti – Cip şi simpozion internaţional de sculptură

Acesta a subliniat că are în vedere şi continuarea modernizării platformei industriale Tomeşti-Cip: extinderea reţelelor de iluminat public, apă, canalizare, gaz şi alei.

Trebuie să ne gândim şi la investitorii care îşi relochează sediile în această zonă şi să le oferim condiţii. Zona Comtom beneficiază deja de aceste utilităţi, iar anul acesta ne propunem să finalizăm ce am început în 2019, inclusiv modernizarea platformei CIP”, a punctat Ştefan Timofte.

De adăugat, că pentru 2020 Primăria Tomeşti are şi două proiecte inedite: construirea unei săli în care să funcţioneze un club al pensionarilor şi organizarea unui Simpozion Internaţional de Sculptură dedicat Centenarului.

E normal ca într-o comună modernă, civilizată să existe un spaţiu adecvat unde pensionarii să se poată întâlni, să poată socializa. Anul acest începem construcţia clădirii unde va funcţiona clubul pensionarilor. De asemenea, vom organiza acest Simpozion Internaţional de Sculptură în luna mai. La acesta vor participa 6 sculptori, iar lucrările realizate de ei, pe tema Centenarului vor fi expuse în zona Amfiteatru.  Avem deja acolo bustul lui Ferdinand şi ne dorim să completăm cu busturi ale altor personalităţi care au contribuit la Marea Unire: Regina Maria, Ionel C. Brătianu, Nicolae Titulescu, etc. Primăria va asigura materialele necesare, iar lucrările realizate de sculptori vor rămâne în custodia comunei”, a încheiat Ştefan Timofte.

Comentarii