Toţi consilierii judeţeni contra unuia singur: şeful ATOP a fost înlocuit

joi, 26 iulie 2018, 01:57
2 MIN

Şedinţa de ieri a consilierilor judeţeni a marcat sfârşitul calităţii de membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a lui Mircea Manolache. Schimbarea era oarecum aşteptată, fiind anunţată de tensiunile crescânde din ultima perioadă dintre acesta şi conducerea CJ.

De altfel, un proiect de hotărâre care ar fi adâncit şi mai mult aceste tensiuni a fost retras de pe ordinea de zi a reuniunii: rezilierea contractului prin care UNPR deţine un spaţiu pe Pietonalul Ştefan cel Mare. În schimb, liderul UNPR a plătit cu funcţia de preşedinte al ATOP.

Manolache adăugase în lista pro­iectelor de hotărâre modificarea componenţei Autorităţii, după ce cms. şef. Liviu Zanfirescu a pus capăt interimatului de la conducerea Poliţiei Locale, iar cms. Georgel Grumeza a revenit la funcţia de director adjunct pe care o deţinea iniţial. Schimbarea reprezentării Poliţiei Locale în ATOP a fost dublată de o cerere a consilierului Ştefan Călin, de asemenea membru al Autorităţii, de înlocuire a lui Mircea Manolache la şefia ATOP cu Iulian Tărăboanţă, de asemnea de la UNPR.

„În ultima vreme, mai precis la ultima şedinţă a ATOP, care a avut loc marţi, am observat o atmosferă total nelucrativă. S-a creat o stare care impietează efectiv asupra activităţii acestei comisii. De aceea cred că această schimbare ar rezolva (situaţia, n.r.), iar consiliul ar intra în ducerea atribuţiunilor pe care le are“, a spus Ştefan Călin.

Manolache s-a declarat surprins de propunerea consilierului PSD, care „vorbeşte rar, dar uneori pus“, şi a cerut amânarea amendamentului de schimbare a lui din ATOP pentru şedinţa următoare, pentru că ar „face obiectul unui alt proiect“. Cu trei abţineri, proiectul a trecut.

Pentru Iulian Tărăboanţă însă, care nu a fost prezent la şedinţă, au votat toţi consilierii prezenţi (33), cu excepţia lui Mircea Manolache, care nu putea să-şi voteze schimbarea. Vizibil supărat de unanimitatea înregistrată împotriva sa, liderul UNPR a admis că a pierdut o bătălie, dar nu şi războiul.

Din punct de vedere material, pierderea calităţii de membru în consiliul ATOP înseamnă o scădere de apro­ximativ 7.000 de lei/an din veniturile încasate de consilierul judeţean. Ceea ce nu e o problemă pentru, probabil, cel mai bogat dintre membrii CJ. În absenţa preşedintelui CJ, Mircea Manolache le-a mulţumit de mai multe ori consilierilor judeţeni, precizând că nu este supărat pe nimeni.

Comentarii