De Business

Punem punctul pe știi

Toyota și Honda recheamă 6 milioane de mașini din cauza mai multor probleme

miercuri, 22 ianuarie 2020, 14:47
1 MIN
 Toyota și Honda recheamă 6 milioane de mașini din cauza mai multor probleme

Doi dintre cei mai mari constructori din Japonia, Toyota și Honda, recheamă milioane de mașini din cauza unor posibile defecte care pun în pericol ocupanții.

Toyota, unul dintre ce mai mari producători de autovehicule din lume, va rechema 3,4 milioane de mașini, dintre care 2,9 milioane în Statele Unite, din cauza unui echipament care ar putea să nu funcționeze corespunzător în cazul unui accident.

Într-un comunicat separat, Honda a anunțat că va rechema 2,7 milioane de mașini, dintre care 2,4 milioane în Statele Unite și 300.000 în Canada.

Mașinile rechemate de Toyota în America de Nord, America Centrală și America de Sud au fost produse între 2010 și 2019, iar în cazul unui accident calculatorul de bord (ECU) ar putea să nu protejeze corespunzător pasagerii. Toyota a mai anunțat că airbag-urile mașinilor s-ar putea umfla incomplet sau s-ar putea să nu se declanșeze deloc.

Honda cere acum proprietarilor de mașini să vină la o inspecție, deși a recunoscut că "nu are piese de schimb" și va începe verificările sau reparațiile abia anul viitor.

digi24.ro

Comentarii