Traficant de buletine, condamnat! A luat bani inclusiv de la un poliţist

joi, 14 februarie 2019, 02:56
1 MIN
 Traficant de buletine, condamnat! A luat bani inclusiv de la un poliţist

Acesta promitea influenţă la „Evidenţa Populaţiei“, pentru ridicarea de cărţi de identitate în regim rapid.

Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea la 1 an, 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare a unui bărbat din judeţul Iaşi acuzat de trafic de influenţă. Vasile Dascălu ar fi încercat, alături de Claudiu Musteaţă şi Gheorghe Ciotoroschi, să obţină bani de la două persoane care aveau nevoie de cărţi de identitate. Cei doi au promis că pot mitui funcţionari din cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Populaţiei Iaşi. Pe­deapsa lui Dascălu a venit după ce acesta a recunoscut fapta, în timp ce Musteaţă şi Ciotoroschi sunt judecaţi în continuare.

O primă faptă a avut loc pe 4 aprilie 2015, când Vasile Dascălu ar fi primit 600 de lei de la un de­nunţător pentru a-l ajuta, în urma unor „intervenţii“, să primească în regim de urgenţă buletinul de identitate. Influenţa ar fi fost fictivă, au precizat surse din anche­tă, care au menţionat că denunţă­torul a primit documentul după mai bine de patru luni.

Acelaşi Dascălu ar fi cerut 700 de lei şi de la un colaborator al oamenilor legii pentru o intervenţie similară, el fiind prins în flagrant de anchetatori. Colabo­ra­torul a obţinut documentul du­pă aproximativ două săptămâni.

Comentarii