Transfer de la campioana României! Un mijlocaş cu patru titluri de campion aşteptat la Poli

miercuri, 25 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 Transfer de la campioana României! Un mijlocaş cu patru titluri de campion aşteptat la Poli

Politehnica Iaşi este foarte aproape de a aduce încă un jucător de la un club puternic al României. Mijlocaşul central Cătălin Itu, de la CFR Cluj, este aşteptat astăzi în Iaşi pentru a oficializa colaborarea cu Poli. Jucătorul urmează să fie împrumutat de la CFR până în vară şi transferat definitiv în cazul în care Iaşul va promova la finalul sezonului.

Născut pe 26 octombrie 1999, la Dej, fotbalistul înalt de 1,87 metri a făcut junioratul la gruparea din oraşul natal, Unirea, Academia Gheorghe Hagi şi CFR Cluj. La CFR a devenit, din 2019, om de bază în echipa de seniori. Itu a fost des titular în perioada în care acoperea cerinţele de vârstă cerute de Federaţia Română de Fotbal pentru cluburile de primă ligă, care trebuie să conteze 90 de minute pe un jucător sub 21 de ani.

Mijlocaşul, care a debutat în Liga I în campionatul 2018-2019, a bifat 33 de partide în sezonul 2019-2020 şi alte 24 în stagiunea 2020-2021, fiind folosit şi în Cupa României şi cupele europene.

Din septembrie 2021 până la începutul anului trecut, Cătălin Itu a evoluat sub formă de împrumut la Dinamo Bucureşti, unde a avut 13 apariţii, alte trei prezenţe în stagiunea precedentă bifând la CFR. Din februarie 2022 însă, jucătorul care are în palmares patru titluri de campion al României, nu a mai fost folosit niciun minut în competiţiile oficiale de antrenorul clujenilor, Dan Petrescu.

Tot astăzi este aşteptată rezolvarea transferului atacantului slovac Jakob Vojtus (30 ani, Rapid Bucureşti), mutare despre care v-am informat în exclusivitate ieri. Vojtus era aşteptat aseară în Iaşi, părţile ajungând deja la un acord preliminar.

Reamintim, în această iarnă Poli i-a mai adus pe Matija Katanec (33 ani, stoper croat, NK Varazdin, Croaţia I), Alexandru Musi (20 ani, aripă, împrumut de la FCSB) şi Robert Ion (23 ani, mijlocaş ofensiv, liber după despărţirea de Farul Constanţa). Dacă transferurile lui Itu şi Vojtus se vor oficializa, Politehnica va mai căuta doar un portar pentru a închide campania de achiziţii a începutului de an.

În ceea ce priveşte plecările, Politehnica va intensifica tratativele de reziliere a înţelegerilor cu fundaşul olandez Paul Fosu-Mensah şi atacantul polonez Pawel Tomczyk.

Reamintim, în această iarnă, Iaşul a încheiat conturile cu mijlocaşii Nicolas Del Priore (revenit la Maipu, Argentina II), Alexandru Anton (împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamţ), Denis Bujor (revenit la Farul Constanţa), Octavian Cracea (revenit în acte la Sporting Juniorul Vasui) şi atacantul Mihailo Plohotniuk (trecut la CSM Slatina) şi aşteaptă oficializarea rezilierii cu portarul Tobias Knoflach, care nu s-a mai prezentat în Copou.

Ultima oră: Contractul cu Fosu-Mensah a fost reziliat aseară.

Comentarii