Direcţia Drumurilor Judeţene şi-a scos în două luni banii daţi pe cântare

Transportatorii nu mai au nicio jenă: autovehicul cu 18 tone peste limita admisă!

sâmbătă, 28 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Transportatorii nu mai au nicio jenă: autovehicul cu 18 tone peste limita admisă!

Amenzile pentru încărcarea excesivă a maşinilor mari au depăşit 300.000 de lei, cât au costat cele două sisteme achiziţionate astă-vară.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a derulat la Iaşi controale alături de Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) pentru verificarea autovehiculelor care nu se încadrează în condiţiile de trafic. Este prima acţiune comună de acest fel pe raza judeţului. Cu ajutorul cântarelor portabile, inspectorii au întocmit 27 de procese-verbale de contravenţie conducătorilor camioanelor de tonaj mai mare decât limita admisă pentru trafic greu.

Astfel, în perioada august-septembrie 2019, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 308.400 lei. Cea mai mare sancţiune, de 45.000 lei, a fost dată unui şofer care conducea un vehicul cu o masă totală de 58 de tone, prins pe un drum judeţean unde limita era de 40 de tone. Amintim că, vara aceasta, DJADP a achiziţionat cu 300 de mii de lei două sisteme moderne de cântărire, tocmai pentru prevenirea şi sancţionarea celor care „ajută” la deteriorarea şoselelor. „Încercăm să îi responsabilizăm pe participanţii la trafic: ca să beneficiem cât mai mult de un drum în care s-au făcut investiţii, trebuie ca şi transportatorii să dea dovadă de simţ civic”, spune preşedintele CJ, Maricel Popa, care a pledat pentru alocarea de fonduri pentru cumpărarea mai multor astfel de cântare. „Vom continua aceste controale comune cu cei de la ISCTR pentru a forma o disciplină în acest sens”, promite, la rândul lui, Ciprian Ciucan, directorul DJADP.

Pe de altă parte, DJADP şi-a propus să amenajeze şase platforme pentru verificarea tonajului autovehiculelor. Acestea ar urma să funcţioneze pe DJ 208 (două), pe DJ 248 (două), pe DJ 282C (una) şi pe DJ 282B (una). Licitaţia lansată în acest scop pe platforma de achiziţii publice pleacă de la 525 de mii de lei şi are care termen de depunere a ofertelor 15 octombrie. Durata executării lucrărilor este de 40 de zile. 

Comentarii