Trei amenzi pe zi pentru ieşenii care n-au urmat exemplul tinerei din imagine

luni, 05 martie 2018, 02:50
1 MIN
 Trei amenzi pe zi pentru ieşenii care n-au urmat exemplul tinerei din imagine

Inspectorii municipalităţii au aplicat zeci de amenzi în ultimele săptămâni celor care nu au curăţat zăpada din dreptul proprietăţilor sau blo­cu­rilor administrate. În perioada 19 februarie – 2 martie, Corpul de control al municipalităţii a întocmit 48 de procese-verbale de contravenţie, în valoare de 28.640 lei, iar 30 dintre acestea au vizat nerespectarea obligaţiei de degajare a zăpezii (9.140 lei, în total).

Alte 11 amenzi, în sumă de 13.800 lei, au fost aplicate agenţilor economici care nu aveau autorizaţii de funcţionare sau nu au respectat obiectul de activitate al firmei. Inspectorii Primăriei au descoperit şi un taximetrist „pirat“ căruia i-au aplicat o amendă de 1.000 lei. Tot o singură amendă, de 500 lei, a fost dată şi în cazul unui constructor ale cărui vehicule au murdărit carosabilul la ieşirea acestora din şantier.

Alte sancţiuni au mai vizat persoane fizice sau juridice pentru fapte precum expunerea mărfurilor în afara spaţiilor de vânzare, lipsa contractului de folosinţă a domeniului public şi nerespectarea unor somaţii de ridicare a unor autovehicule de tonaj mare staţio­nate pe domeniul public.

În schimb, inspectorii Pri­măriei au trimis 35 de somaţii care, dacă nu vor fi respectate în termenul impus, se vor solda ulterior cu amenzi. Cele mai multe vizează prezenta­rea actelor de funcţionare în cazul unor agenţi economici.

Comentarii