Trei amenzi pentru IPS Teodosie într-o singură zi. S-a plimbat în loc să fie în carantină

luni, 24 ianuarie 2022, 17:00
2 MIN
 Trei amenzi pentru IPS Teodosie într-o singură zi. S-a plimbat în loc să fie în carantină

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat pentru a treia oară, luni, din cauza nerespectării carantinei, acesta continuând să participe la diverse manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

"Astăzi, în jurul orei 14,25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

A treia amendă a fost primită de IPS Teodosie după ce a participat, conform programului acestuia anunţat duminică, la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis din Constanţa.

Dimineaţă, el a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru nerespectarea carantinei, cu câte 1.000 de lei, după ce a oficiat o slujbă în Catedrala arhiepiscopală şi, ulterior, a participat la un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române.

IPS Teodosie ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliu printr-o măsură dispusă la sfârşitul săptămânii trecute de Direcţia de Sănătate Publică.

Pe 21 decembrie, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat într-o conferinţă de presă că nu a înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică această decizie. El a spus că nu slujeşte purtând mască şi că nu se vaccinează nici în 2022, pentru că, aşa cum a mai susţinut, are alergie.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Comentarii