Trei sferturi dintre infecţioniştii din ţară vin la Iaşi

joi, 20 iunie 2019, 01:50
2 MIN
 Trei sferturi dintre infecţioniştii din ţară vin la Iaşi

Are loc Conferinţa Naţională de Patologie Infecţioasă. Lucrările încep astăzi, la sesiuni anunţându-şi participarea 300 de specialişti din ţară.

Iaşul reuneşte săptămâna aceasta specialiştii în boli infecţioase din toată ţara, la o manifestare me­dicală care aduce în prim-plan noutăţile şi problemele actuale ale patologiei infecţioase din România.

Aproximativ 300 de specialişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe la Conferinţa Naţională de Patologie Infecţioasă „Provocarea Teoriei în Practica Medicală Curentă“, manifestare care se va desfăşura la Iaşi în perioada 19-22 iunie.

Devenită un eveniment tradiţional în peisajul manifestărilor medicale ieşene, şi în acest an, conferinţa are o tematică ştiinţifică ce răspunde nevoilor actualităţii imediate: noutăţi şi perspective în terapia neuroinfecţiilor şi hepatitelor, infecţia HIV, managementul bolilor infecţioase rare, infecţiile nosocomiale – sunt doar câteva din temele care vor fi dezbă­tute în cadrul conferinţei.

„Ne bucură foarte mult numărul mare de specialişti care şi-au anunţat participarea. Dacă ţinem cont de faptul că în Ro­mânia sunt în total 400 de medici infecţionişti, faptul că avem aproximativ 300 de participanţi ne arată că evenimentul a devenit unul de referinţă pentru specialiştii în boli infecţioase din Româ­nia“, a declarat prof.dr. Carmen Dorobăţ, preşedintele executiv al manifestării.

De precizat că evenimentul va include cursuri preconferinţă, sesiuni de prezentări, dezbateri dar şi lansarea unei cărţi şi a două proiecte.

Azi după-amiază, în Sala Mag­num (nivel 2, Hotel Internaţional) vor avea loc lansarea de cărţii „Abord interdisciplinar în infecţia HIV“ – ediţia a II-a (Adrian Streinu-Cercel) şi lan­sările a două proiecte: „Testarea prezenţei infecţiei cu viru­sul C în zone defavorizate“ şi „Asistenţa stomatologică la populaţiile defavorizate – asistenţa stomatologică la pacienţii cu HIV“.

Cei interesaţi putând obţine mai multe informaţii despre program acce­sând site-ul patologieinfectioasa.ro. Manifesta­rea este organizată de Spitalul Clinic de Boli Infec­ţioase „Sf. Parascheva“ Iaşi, Universitatea de Medi­ci­nă şi Farmacie, Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/ SIDA şi Asociaţia Institutul Pan-European de Cerce­tare „Prof. Dr. Vasile Luca“.

Comentarii