Triumvirat oltenesc la Iaşi

joi, 07 decembrie 2017, 15:00
3 MIN
 Triumvirat oltenesc la Iaşi

 CSM Poli continuă să caute să aducă un fost fotbalist cunoscut în fruntea clubului/. Lui Dănciulescu i s-a oferit postul de preşedinte de imagine şi ar putea colabora cu alţi doi foşti craioveni, Stoican şi Trică.Iaşul are probleme de efectiv înaintea meciului cu Sepsi

Erorile repetate făcute la nivelul executivului CSM Politehnica, mai ales la capitolul “imagine” au, într-un târziu, reacţie. Conducătorii Primăriei Iaşi, instituţie care a sprijinit clubul în acest an cu peste opt milioane lei şi are în vedere suplimentarea alocaţiei către CSM, încearcă să rezolve problemele. Varianta luată în calcul nu este internă, ci constă în aducerea unui fost fotbalist mai cunoscut, din afara oraşului. După refuzul ex-internaţionalului Adrian Ilie de a se implica la gruparea ieşeană, au început tratativele cu Ionel Dănciulescu. Oltean la origine, la fel ca antrenorii echipei, Flavius Stoican şi Eugen Trică, fostul jucător al lui Dinamo şi FCSB, actualmente director sportiv al “câinilor”, unde, conform unor surse, are un salariu lunar de 1 200 de euro, este dorit a fi preşedinte de imagine al CSM Poli. Dănciulescu are programată astăzi o întâlnire cu primarul Iaşului, Mihai Chirica.

Aseară, fostul internaţional a confirmat informaţia, obţinută pe surse: “La Iaşi echipa merge bine, se întâmplă multe lucruri frumoase, interesante. Îi cunosc pe Flavius şi Eugen, pe Marius Onofraş, am fost invitat de domnul primar la o discuţie. Voi veni acolo, pentru a şti mai clar ce se doreşte, vedem ce se va întâmpla”.

O eventuală venire a lui Dănciulescu la clubul din Copou ar fi pe placul lui Stoican: “Îl cunosc bine pe «Danciu», e un profesionist adevărat. Dacă ar veni la Iaşi, să sprijine proiectul nostru, sunt sigur că ne va fi de mare ajutor”.

În ceea ce priveşte meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal, care se va disputa luni, la Braşov, antrenorul moldovenilor se confruntă cu serioase probleme de efectiv. În afara lui Ivan Kelava, care a încheiat anul sportiv după accidentarea suferită în timpul meciului de Cupă, cu Unirea Slobozia şi a lui William Kizito, despre care se spune că are în continuare probleme de natură medicală, oaspeţii sunt îngrijoraţi şi în ceea ce-l priveşte pe Kamer Qaka. “Qaka are o viroză puternică, a fost internat în spital pentru analize. Sperăm să poată face deplasarea la Braşov” a declarat preşedintele executiv al CSM, Adrian Ambrosie.

La capitolul “suspendări” apar sigur doi jucători: Jo şi Pedro vor lipsi ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene, după ce au încasat avertismente în confruntarea cu Astra Giurgiu, din runda precedentă.

În ceea ce-l priveşte pe Ionuţ Cioinac, care a fost suspendat ca urmare a comportamentului avut în timpul disputei cu Dinamo, dar şi după aceasta, situaţia lui va fi clarificată astăzi. “Ionuţ a fost suspendat iniţial patru etape, noi am făcut recurs. Am cerut clemenţă, jucătorul regretând comportamentul avut. Joi s-a judecat recursul, vineri se va anunţa sentinţa. Avem mari speranţe că suspendarea va fi redusă la două etape, pe care Ionuţ le-a efectuat deja. Dacă se va întâmpla acest lucru, el va fi apt de joc luni” a spus Ambrosie.

CSM a decis să plece sâmbătă, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii, spre Braşov, cu două zile înaintea partidei, pentru a evita oboseala. Stoican a subliniat caracterul partidei încă de la începutul săptămânii: “Este cel mai important meci al sezonului. Dacă batem, luăm o opţiune serioasă pentru calificarea în play-off”.

Disputa dintre Sepsi, care este pregătită acum de fostul antrenor al Iaşului din sezonul trecut, Eugen Neagoe, şi gruparea ieşeană, va începe la ora 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii