Turcii care aduc tramvaie la laşi, trimişi „la plimbare” de Nicuşor Dan, la Bucureşti

miercuri, 28 octombrie 2020, 18:10
1 MIN
 Turcii care aduc tramvaie la laşi, trimişi „la plimbare” de Nicuşor Dan, la Bucureşti

Primăria Capitalei a demarat procedura de reziliere a contractului privind achiziţia a 100 de troleibuze noi, semnat pe 31 martie 2020 cu asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, potrivit Agerpres. Motivul: producătorul nu a prezentat certificatul de omologare. Valoarea contractului este de 43 de milioane Euro fără TVA.

"Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit contractul privind achiziţia a 100 de troleibuze noi Asocierii turco-germane Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh, care, potrivit prevederilor contractuale, trebuia să prezinte certificatul de omologare după semnarea contractului. Subliniem că întreaga procedură de licitaţie a fost verificată ex-ante de ANAP. Având în vedere faptul că prevederile contractuale nu au fost respectate, a fost demarată procedura legală de reziliere a contractului, în conformitate cu prevederile contractuale şi legislaţia naţională în vigoare", a transmis Primăria Capitalei Agrepres.

Reamintim că firma din Turcia a câştigat licitaţia pentru furnizarea a 16 tramvaie noi la Iaşi. Bozankaya şi-a adjudecat toate cele trei loturi, având un preţ mai competitiv decât polonezii de la PESA.

Este vorba despre licitaţia organizată de către Primăria Iaşi, achiziţia fiind finanţată prin intermediul fondurilor europene. În total, municipalitatea a estimat costuri totale de 142 milioane lei (fără TVA), iar Bozankaya, conform surselor „Ziarului de Iaşi“, a avut o ofertă de 140,9 milioane lei.

Comentarii