Turişti ieşeni, sfătuiţi de salvamont să vorbească şi să bată din palme ca să alunge urşii din zona Bicaz

luni, 30 august 2021, 09:58
1 MIN
 Turişti ieşeni, sfătuiţi de salvamont să vorbească şi să bată din palme ca să alunge urşii din zona Bicaz

Un grup de turişti ieşeni aflat în această perioadă în zona Lacul Roşu au primit o atenţionare inedită săptămâna trecută prin intermediul serviciului RO ALERT, aceea că în zonă se află un „urs periculos”. 

Mesajul primit pe telefoanele celor aflaţi în zonă şi care au activat acest serviciu îi atenţiona pe turişti să evite drumeţiile în zona comunei Bicaz Chei, sat Bicaz Chei (zona concasoare), dar şi ca cei din zonă să îşi ia toate măsurile de protecţie necesare şi să evite pe cât posibil contactul cu animalele sălbatice.

Îngrijoraţi, ieşenii au sunat la salvamont pentru a primi mai multe indicaţii despre traseele de escaladă şi drumeţie pe care le-ar putea face şi care nu prezintă riscuri. Cei de la dispecerat le-au transmis însă că tot ce pot face turiştii pentru a fi în siguranţă este să fie cât mai zgomotoşi, să vorbească şi să bată din palme pentru ca animalele sălbatice să aibă suficient timp să îi ocolească. De asemenea, cei de la Salvamont i-au sfătuit pe turiştii ieşeni să nu aibă alimente care nu sunt închise etanş sau care au miros puternic.

 

Comentarii