Turiştii români se află pe mâini bune!

duminică, 19 iulie 2020, 08:47
3 MIN
 Turiştii români se află pe mâini bune!

Am trecut de miezul calendaristic al verii şi ne apropiem de cel turistic, mai cunoscut şi sub numele de "toi" (a nu se confunda cu "ţoi"), dacă ne luăm după reporterii de la televiziuni, care ne tot informează că "vara e în toi şi veselia este la ea acasă chiar şi aşa, cu măşti!".

Pare normal să continuăm şi noi cu ştiri fierbinţi din zonele fierbinţi, cu ştiri care vor aduce linişte şi siguranţă în sufletele turiştilor de la munte şi la mare:

                                                        *         *         *

Inspectorii porniţi în control pe litoral, pentru a vedea dacă salvamarii îşi fac datoria, au descoperit că patru dintre ei dormeau pe plajă după ce trăseseră geamandurile pe nisip, lângă panourile "Nu treceţi de geamandură! 1000 de lei amendă!", doi dormeau pe plajă după ce vărsaseră gunoiul din tomberoane în mare, să-l vadă turiştii şi să nu mai intre în apă, de scârbă, iar altul dormea pe plajă după ce montase un anunţ cu textul "Zonă de litoral plină de coronaviruşi! Intraţi în apă doar cu mască şi mănuşi! În plus, tot aici se scurge şi canalizarea de la hoteluri!".

                                                        *         *         *

Pe o altă plajă, un salvamar a declarat, plin de mândrie: "Aici, în toată zona asta, pe care o supraveghez eu, în ultima perioadă s-au înecat doar doi turişti. Nuuu, nu s-au înecat în mare, că am avut grijă să nu intre nimeni în apă! Am răspândit zvonul că vin meduze ucigaşe şi căluţi de mare sălbatici, cu colţi ascuţiţi, care intră în costumele de baie! Respectivii s-au înecat la terasa de pe plajă, fiindcă le-a scăpat bucătarul, nea Săndel, prea mult ardei iute în sos!".

                                                        *         *         *

Şi colegii de la munte ai salvamarilor au grijă de sănătatea şi integritatea turiştilor; un domn de la Salvamont ne-a mărturisit că i-a sfătuit pe toţi cei cazaţi la cabanele din regiune să nu umble prin pădure, deoarece strigătul disperat "Ajutooor! Mă mănâncă ursuuu'!" nu se aude aşa de bine, din cauza măştilor anticoronavirus. Tot din pricina măştilor nici ecourile nu mai sunt ce au fost odată: acum răspund foarte înfundat, de parcă ar avea prune în gură, aşadar turiştii au mai fost sfătuiţi să nu se cocoaţe pe piscuri periculoase, ca să zbiere "Olariooo!", mai ales când la cabană au bere rece.

Comentarii