Ucraina anunţă că a distrus 30 de drone în timpul unui atac al ruşilor în sud

joi, 28 septembrie 2023, 09:42
1 MIN
 Ucraina anunţă că a distrus 30 de drone în timpul unui atac al ruşilor în sud

Apărarea aeriană ucraineană a distrus peste treizeci de drone noaptea trecută, în timpul unui atac al ruşilor în regiunile Odesa şi Mikolaiv, din sudul ţării, a declarat un purtător de cuvânt, potrivit AFP.

“În această noapte, au fost lansate mai multe grupuri de drone de atac” în aceste regiuni, a declarat Natalya Gumenyuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului sud al armatei ucrainene, referindu-se la „un atac masiv”.

„Cu toate acestea, eforturile de apărare aeriană au fost destul de eficiente. Peste 30 de drone au fost distruse. Estimări mai precise vor fi furnizate de Forţele Aeriene”, a adăugat ea. „Inamicul nu încetează să atace, nu opreşte presiunea şi caută noi tactici, în special prin utilizarea atacurilor masive”, a menţionat Natalya Gumenyuk.

Forţele ruse vizează în mod regulat această regiune din sudul Ucrainei, cu ieşire la Marea Neagră, unde se află infrastructura portuară crucială pentru comerţul maritim. Atacurile s-au multiplicat de la abandonarea în iulie a acordului privind cerealele, care a permis Ucrainei să-şi exporte liber producţia.

Comentarii