Ucrainenii vor începe în SUA, chiar de săptămâna viitoare, instrucţia pentru folosirea rachetelor Patriot

marți, 10 ianuarie 2023, 19:54
1 MIN
 Ucrainenii vor începe în SUA, chiar de săptămâna viitoare, instrucţia pentru folosirea rachetelor Patriot

Ucrainenii urmează să înceapă în Statele Unite antrenamentul pentru folosirea sistemului de rachete Patriot chiar de săptămâna viitoare, au declarat pentru CNN doi oficiali americani familiarizaţi cu acest subiect.

Programul de pregătire va avea loc la Fort Sill, în Oklahoma, unde SUA îşi desfăşoară propriile antrenamente privind operarea şi întreţinerea sistemului avansat de apărare aeriană.

Fort Sill este una dintre cele patru locaţii de pregătire de bază ale armatei americane şi găzduieşte şcoala de artilerie, care instruieşte membrii serviciului de mai bine de un secol.

Instruirea ucrainenilor pentru operarea acestui sistem complex este de aşteptat să dureze "câteva luni", a declarat Laura Cooper, adjunctul secretarului adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia. "Nu voi putea să vă dau un termen specific pentru finalizarea pregătirii", a adăugat oficialul.

Secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, declarase săptămâna trecută că SUA analizează o varietate de opţiuni pentru locul în care să desfăşoare antrenamentul pentru rachetele Patriot, "inclusiv un potenţial antrenament în SUA, în străinătate sau o combinaţie a celor două".

SUA au anunţat la sfârşitul lunii decembrie că trimit Ucrainei sistemul de rachete Patriot, iar Germania a declarat recent că va trimite Ucrainei un al doilea sistem de rachete Patriot din propriul inventar.

Informaţii anterioare indicau că antrenamentele soldaţilor ucraineni pentru a se familiariza cu sistemul Patriot ar urma să se desfăşoare la o bază americană din Germania.

Comentarii