UEFA schimbă iar UCL

sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 02:43
2 MIN
 UEFA schimbă iar UCL

 

La presiunea marilor cluburi, forul continental concepe două variante pentru Liga Campionilor: fie două faze ale grupelor, ca acum două decenii, fie şase grupe de câte şase echipe

Ameninţată de cluburile puternice cu o competiţie separată de Champions League, UEFA a fost nevoită să ia în considerare schimbarea Ligii Campionilor la fotbal. De ce? Pentru a genera şi mai multe venituri pentru puterile Bătrânului Continent. Conform AS, forul european are de ales din două variante posibile.

Factorul financiare are prioritate în ziua de azi, iar cluburile sunt în căutare de noi resurse. Marile puteri din Europa au vorbit că îşi doresc să înfiinţeze o SuperLigă, în care să-şi împartă banii (deloc puţini). La aflarea acestei veşti, UEFA a fost nevoită să mute şi să caute o nouă formulă pentru Champions League. O formulă care să aducă şi mai mulţi bani granzilor din Europa. În acest sens, forul european a ajuns, conform jurnaliştilor de la AS.com, la două variante. Ambele propun mai multe meciuri pentru echipele implicate în competiţie.Mai multe partide înseamnă, logic, mai mulţi bani: drepturi TV, vânzări de bilete şi de materiale cu însemnele cluburilor, etc.

Prima variantă ar fi cea în care s-ar păstra numărul actual de echipe (32), dar ar fi reintrodusă o a doua fază a grupelor. Modelul a mai existat de altfel în Liga Campionilor între 1999 şi 2003. Din prima fază a grupelor s-ar califica 16 echipe, iar acestea să fie mai apoi împărţite în patru grupe de câte patru. Primele două se vor califica în sferturi, prima fază eliminatorie a competiţiei. A doua variantă este una care să adune la start 36 de echipe. Acestea să fie împărţite în grupe de câte şase echipe. În optimi se vor califica primele două din fiecare grupă, plus cele mai bune patru formaţii de pe locul III. Sezonul vizat pentru a fi introduse modificările este 2024-2025.

 

Comentarii