UMF a stabilit calendarul admiterii: examenul pe 24 iulie, BAC-ul eliminat

joi, 27 ianuarie 2022, 02:56
2 MIN
 UMF a stabilit calendarul admiterii: examenul pe 24 iulie, BAC-ul eliminat

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” a stabilit datele pentru concursul de admitere în noul an universitar, 2022-2023.

Testul grilă va fi susţinut pe 24 iulie, iar dosarele de înscriere la această examinare pot fi depuse timp de mai bine de o lună şi jumătate: de pe 1 iunie până pe 17 iulie.

„Concursul de admitere din sesiunea iulie constă în susţinerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenţionate de la bugetul de stat şi a locurilor cu taxă în lei. Durata tezei este de 3 ore. Nota obţinută la testul grilă reprezintă nota de admitere. Concursul de admitere se organizează de către UMF Iaşi pe domenii de licenţă”, au transmis reprezentanţii universităţii.

Reamintim că anul acesta UMF a finalizat un lung drum de regândire a sistemului de admitere, eliminând complet examenul de bacalaureat. Deşi acesta mai conta doar în procent de 10%, acum a fost scos de tot, iar media de la admitere va fi media obţinută de candidaţi la testul grilă.

Reprezentanţii universităţii au mai precizat că şi anul acesta candidaţii se vor înscrie exclusiv online, prin completarea unui formular tip pe o platformă dedicată, iar documentele solicitate pentru înscriere vor fi depuse online, scanate, în secţiunile din platforma respectivă.

„După epuizarea timpului alocat probei scrise, se procedează la corectarea electronică a tezelor. Comisia de admitere a fiecărei facultăţi procedează la transformarea punctajului în notă pentru fiecare teză (procedură asistată de calculator şi verificată de comisia de corectură) şi trecerea notei (cu două zecimale, fără rotunjire) pe teză. Convertirea punctajului în notă se face astfel: nota + 1 + 9 x (puncte primite) / (punctaj maxim)”, au mai spus reprezentanţii UMF Iaşi.

Nota minimă de admitere este 5.00.

Comentarii