UMF, printre cele şase universităţi din ţară incluse într-un nou clasament internaţional

vineri, 22 mai 2020, 19:11
1 MIN
 UMF, printre cele şase universităţi din ţară incluse într-un nou clasament internaţional

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi se află printre cele şase universităţi din România care au intrat în clasamentul Round University Ranking (RUR) 2020. 

RUR, membru al organizaţiei IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, evaluează performanţa a 829 de instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, cu ajutorul a 20 de indicatori grupaţi în patru domenii cheie ale activităţii universitare: predare, cercetare, diversitate internaţională şi sustenabilitate financiară. Toate datele brute pentru RUR Rankings sunt furnizate de Thomson Reuters. În clasamentul mondial RUR sunt prezente doar două universităţi de medicină şi farmacie din România: UMF Iaşi (locul 647) şi UMFST Târgu Mureş (locul 750)

Din România, în afara celor două UMFuri, în clasament se mai regăsesc Universitatea Bucureşti, pe locul 589, Universitatea BabeşBolyai din Cluj, pe locul 610, Universitatea de Vest din Timişoara, pe 672, şi Universitatea Politehnică din Bucureşti, pe 679. Pe primul loc în clasamentul mondial se află Universitatea Harvard, urmată de Institutul de Tehnologie din California (Caltech) şi Colegiul Imperial din Londra. 

Comentarii