UMF trece pe online: cursurile se întrerup începând de azi, urmând a fi reluate online pe 23 martie

luni, 16 martie 2020, 02:54
2 MIN
 UMF trece pe online: cursurile se întrerup începând de azi, urmând a fi reluate online pe 23 martie

Universitatea de Medicină şi Farmacie întrerupe de astăzi cursurile pentru o săptămână, urmând ca activitatea didactică să înceapă de pe 23 martie în mediul online.

 Hotărârea a fost luată de către Consiliului de Administraţie al UMF Iaşi în şedinţa extraordinară de vineri, ca măsură de limitare a riscului de infecţie cu COVID-19. „Conducerea UMF Iaşi invită la tratarea cu maximă responsabilitate a situaţiei, fiind încrezătoare că respectarea recomandărilor oficiale va reduce riscul epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus“, au punctat reprezentanţii UMF Iaşi într-un comunicat oficial. În ceea ce priveşte deciziile luate vineri, Consiliul de Administraţie a hotărât ca în perioada 16-22 martie studenţii UMF să fie în vacanţă, suspendându-se astfel vacanţa programată în perioada 21-26 aprilie. 
 
De asemenea, s-a hotărât ca în perioada 16 – 22 martie căminele, biblioteca şi bufetul universităţii să fie închise pentru igienizare, iar începând cu data de 23 martie activitatea didactică de la toate facultăţile şi specializările, inclusiv cursuri, lucrări practice şi stagii, să se desfăşoare online, pe platforma de e-learning, conform orarului stabilit la începutul semestrului. Studenţii vor putea participa la aceste activităţi şi din locul de reşedinţă, dar vor avea obligaţia îndeplinirii cerinţelor didactice. De asemenea, vineri s-a hotărât şi ca sesiunea pentru examenele credit să se amâne pentru o perioadă care va fi precizată ulterior, iar secretariatele şi serviciile administrative îşi vor sista activitatea „faţă-în-faţă“ cu publicul, comunicarea urmând să se desfăşoare în această perioadă prin intermediul telefonului şi a email-ului de serviciu. Vineri s-a luat decizia ca activitatea de pregătire a medicilor rezidenţi să se desfăşoare fără întreruperi, conform legislaţiei în vigoare, iar deplasările cadrelor didactice în zone cu risc epidemiologic şi mobilităţile studenteşti de tip outgoing şi incoming să se suspendă.

Comentarii