Un botoșănean și-a îngropat mama și apoi a reclamat la Poliție că a dispărut

joi, 08 iulie 2021, 21:27
1 MIN
 Un botoșănean și-a îngropat mama și apoi a reclamat la Poliție că a dispărut

Caz incredibil petrecut în municipiul Botoșani, unde un bărbat a sesizat poliția cu privire la o așa-zisă dispariție a unei persoane decedate. Totul s-a întâmplat miercuri, pe 7 iulie a.c., când bărbatul a alertat în mod nejustificat organele de poliție, reclamând dispariția mamei sale, în vârstă de 81 de ani. Botoșăneanul invoca faptul că mama sa – COPINSCHI MARIA, ar fi plecat în mod voluntar de la domiciliu, în ziua de 06 iulie a.c. și nu a mai revenit.

În vederea depistării femeii, polițiștii de la Investigații Criminale au demarat activități operative specifice în cazul dispariției de persoane, semnalmentele persoanei reclamate ca dispărută fiind comunicate inclusiv mass-media. „În urma tuturor investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în fapt, femeia este decedată din data de 30 iunie 2021 și respectiv înhumată, neexistând prin urmare niciun temei pentru sesizarea dispariției acesteia”, a arătat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt ăn cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, care a adăugat că nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului femeii,potrivit monitorulbt.

În acest context, bărbatul a fost sancționat contravențional pentru alertarea nejustificată a poliției, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Comentarii