Un celebru vin românesc, descoperit cu cele mai multe pesticide cancerigene pe rafturile din Marea Britanie

miercuri, 13 decembrie 2023, 16:22
1 MIN
 Un celebru vin românesc, descoperit cu cele mai multe pesticide cancerigene pe rafturile din Marea Britanie

Un vin de la Cramele Recaș a fost descoperit ca fiind produsul cu cele mai multe pesticide cancerigene din supermaketurile britanice, dezvăluie Daily Mail, care citează un studiu guvernamental. Pe lista vinurilor toxice se află și un vin din Moldova. 

Feteasca Regală produsă de compania românească Cramele Recaș este vinul cu cele mai multe pesticide – nu mai puțin de 6- din supermarketurile din Marea Britanie, scrie Daily Mail, preluat de stirileprotv.ro.

Acesta susține că mai mult de jumătate dintre vinurile vândute de Sainsbury's, Marks and Spencer și Asda conțin pesticide care cauzează cancer.

Într-o analiză de laborator guvernamentală care a vizat 72 de sortimente de vinuri, cercetătorii au descoperit că majoritatea (49) conțineau urme de cel puțin un pesticid, în timp ce un vin alb, Feteasca Regală de la Cramele Recaș conținea șase pesticide diferite.

Pe lista vinurilor contaminate se află și un vin alb Myton Hill Pinot Grigio din Republica Moldova. Niciun alt sortiment de vin românesc nu se mai află pe lista fie a vinurilor cu pesticide, fie pe cea a vinurilor ”curate”, fără niciun pesticid.

 

Comentarii