Un cunoscut medic de la „Socola” s-a stins din viaţă

miercuri, 03 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Un cunoscut medic de la „Socola” s-a stins din viaţă

Institutul de Psihiatrie "Socola" Iaşi este din nou în doliu după ce un alt cunoscut medic s-a stins din viaţă, fiind vorba despre medicul Dorina Donciu, fost şef de secţie al Secţiei I Acuţi încă din anul 2000. 

"A fost un medic erudit, orientat mereu spre binele pacientului, permanent dornic să îşi îmbunătăţească şi perfecţioneze nivelul de pregătire profesională. O personalitate puternică, autentică, care emana cunoaştere, forţă şi viziune, un lider înnăscut, o persoană care reuşea prin simpla prezenţă să-i impacteze pe ceilalţi şi să fie o sursă de pasiune, profunzime, bogăţie, putere, vitalitate şi inspiraţie. A fost un foarte bun coleg, i-a ajutat necondiţionat pe toţi cei care au avut nevoie de sprijin şi a menţinut până la final o ţinută demnă atât în relaţiile profesionale, cât şi în cele personale, demnitatea fiind trăsătura care i-a confirmat autenticitatea incontestabilă", au transmis colegii de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi.

Dr. Dorina Donciu a fost fiica profesorului Mihai Şelaru, cunoscut psihiatru ieşean. Profesa în cadrul unităţii medicale din 1987 când a fost mai întâi medic secundar psihiatru, iar din anul 1990 a devenit medic specialist psihiatru. În perioada 1990 – 1993 a fost medic coordonator al secţiei Răducăneni a Spitalului de Psihiatrie "Socola", iar între 1993 -1998 a fost coordonator al secţiei Pădureni.

Timp de un an, între 1999 – 2000 a fost director al Spitalului pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri. De asemenea, în anul 2010 a deschis alături de soţul său, Leon Donciu, o unitate medicală privată unde sunt îngrijiţi bolnavii cronici de demenţă sau Alzheimer, fiind vorba despre Memory Hospital care este situat în Valea Lupului. La momentul deschiderii, acesta era singurul spital privat de psihiatrie din ţară. Şi soţul său, Leon Donciu, s-a stins din viaţă în 2016. 

Comentarii