Un dealer de droguri din cluburile ieşene îşi lua marfa din Anglia. Canabis în troller, trimis cu microbuzul

joi, 14 noiembrie 2019, 02:50
2 MIN
 Un dealer de droguri din cluburile ieşene îşi lua marfa din Anglia. Canabis în troller, trimis cu microbuzul

Un distribuitor de droguri din Roman care „alimenta“ cluburile din Iaşi cu cocaină şi ecstasy a fost prins în flagrant de către poliţiştii Antidrog Iaşi. Acesta comanda marfa din Anglia direct la domiciliul din Roman şi apoi venea la Iaşi unde avea clienţi prin cluburi. 

Poliţiştii Brigăzii de combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii DIICOT Iaşi au făcut percheziţiile pe data de 8 noiembrie, a doua zi după ce distribuitorul a fost prins în flagrant delict în timp ce ridica drogurile puse chiar de către el într-un troller de culoare neagră. Bărbatul a mers personal în Anglia, pe data de 4 noiembrie, a cumpărat drogurile, şi le-a ascuns în troller pe care l-a trimis în ţară cu un microbuz aparţinând unei firme de transport, iar el a plecat cu un avion spre România, cu o cursă Londra- Bucureşti. La Roman, acesta a ridicat cu mâna lui coletul şi a fost ridicat de către poliţişti în timp ce transporta „marfa“ acasă.

El a mărturisit poliţiştilor că urma să vândă o parte din droguri la o petrecere care urma să se desfăşoare în Azuga. „Anterior efectuării percheziţiilor, în cursul aceleiaşi zile, un bărbat de 35 de ani a fost surprins în flagrant delict în timp ce comercializa droguri pe raza municipiului Iaşi, imediat după ce ar fi introdus în ţară un colet în interiorul căruia se aflau droguri de mare risc şi droguri de risc. În urma percheziţiilor au fost ridicate 42 grame de cocaină, 101 grame de anfetamină pulbere, 147 grame ketamină, 116 comprimate de MDMA Ecstazy, 30 de grame de haşiş, 2,60 grame de canabis, bani, precum şi alte bunuri folosite în derularea activităţii infracţionale“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Bărbatul a fost reţinut pentru infracţiunile de trafic de droguri, trafic de droguri de mare risc, introducerea în ţară de droguri de risc şi de mare risc şi a fost arestat pentru 30 de zile.

Comentarii